Banjalučki "Don Kihot" ima nove protivnike

Slučaj Borko Džajić dobija novu dimenziju. Džajiću, predsjedniku Udruženja Forum roditelja po tužbi banjalučkog Okružnog tužilaštva za lažno prijavljivanje kriminala i korupcije već se sudi pred banjalučkim osnovnim sudom. U priču su se sada uključili BH tužilaštvo i SIPA koji ispituju aktivnosti Udruženja roditelja. Borko Džajić i Forum roditelja su podnijeli stotine prijava za kriminal i korupciju protiv najviših zvaničnika Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 04.05.2015 | 22:44
Banjalučki "Don Kihot" ima nove protivnike

Borku Džajiću je pred Osnovnim sudom u Banjaluci u toku suđenje po tužbi Okružnog tužilaštva za lažno prijavljivanje za kriminal i korupciju. U međuvremenu u slučaj Džajić umješala se i SIPA odnosno Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

SIPA je predsjednika Udruženja Forum roditelja ispitivala dva puta, 11. marta i 9. aprila ove godine. Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sipa je Borka Džajića ispitivala u svojstvu svjedoka, a na okolnosti rada Udruženja Forum roditelja.

Borko Džajić i Forum roditelja su pravosudnim institucijama u Srpskoj i BiH podnijeli mnoštvo prijava zbog kriminala i korupcije protiv nekih od najviših zvaničnika Republike Srpske.

Džajić tvrdi da je akcija SIPE i Tužilaštva nastavak pritiska na njega i Udruženje. U zapisniku je vidljivo da su inspektori SIPE Džajića pitali banalne stvari o radu Udruženja, a koje su isključivo u nadležnosti ministarstva uprave.

- Da li ste provodili aktivnosti Udruženja građana Forum roditelja na zadacima zaštite prava i interesa djece i učenika od predškolskog uzrasta do završetka srednje škole?

- Da li ste provodili aktivnosti Udruženja gradjana Forum roditelja na zadacima pružanja pomoći pri otkrivanju i razvoju mladih talenata? - samo su neka od pitanja koja su interesovala inspektore SIPE!

Pitanja o razlozima zbog kojih se državno tužilaštvo i Agencija za istrage i zaštite bave radom i aktivnostima jednog udruženja građana poslali smo na adrese i BH tužilaštva i SIPE. Iz SIPE nije stigao nikakav odgovor, BH Tužilaštvo je odgovorilo da ne može davati nikakav komentar na navedeni upit.

Tužilaštvo BiH je od Foruma roditelja zaprimilo 102 krivične prijave. Za veliku većinu se ovo tužilaštvo proglasilo nenadležnim. Zbog podnošenje prijava i ukazivanja na kriminal i korupciju Džajiću se već sudi pred Osnovnim sudom u Banjaluci.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

vss

04.05.2015 16:59

Ovdje ništa nije razvaljeno i ništa nije pokradeno i nema organizovanog kriminala i svaki dan u svakom pogledu sve više napredujemo. Imamo najbolju policiju, tužilaštvo i sudstvo na svijetu. Šta pojedinci poput Džajića hoće? ...

ODGOVORITE
Name

NOVO

04.05.2015 17:06

E MOJ DŽAJA, SVI ZNAJU DA SI U PRAVU ALI UDARIO SI GDJE SE NE SMIJE, SVI SU U BiH SLOŽNI,MISLIM POLITIČARI, KAD IH NEKO DIRNE

ODGOVORITE
Name

nejasno

04.05.2015 18:08

Nagodite se na sudu pa cemo komentarisati.Pozurite dok jos sudstva ima na papiru.

ODGOVORITE
Name

banjaluka

04.05.2015 19:04

Borko Dzajic obicni kriminalac samo vice na druge a on iskoristava udruzenje...lopovcina...

ODGOVORITE
Name

rs

04.05.2015 19:29

Dzajic kriminalac to zna citava Banjaluka treba ga pod hitno na Tunjice!

ODGOVORITE
Name

007

05.05.2015 07:29

Ponekad se pitam,šta su ustvari Nvo i tko ih finansira?

ODGOVORITE
Name

ja sam

05.05.2015 08:52

Svako Udruženje gradjana a finansiraju se članstvom, donacijama, radom...kako koja. Eto da se više ne pitaš.