"Noćni vukovi" na teritoriji EU

Ruski bajkeri iz kluba "Noćni vukovi" legalno su ušli na teritoriju EU i krenuli prema Berlinu, gde će učestvovati na proslavi 70. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, rekao je vođa motociklističkog maratona Andrej Bobrovski.

Svijet 30.04.2015 | 16:20
"Noćni vukovi" na teritoriji EU

"Uspeli smo da pređemo poljsku granicu, sada smo na teritoriji EU, nastavljamo maraton i sve je legalno. Nastupamo postepeno, pokušavamo da uhvatimo korak sa rasporedom i izbegnemo osipanje ljudi", rekao je Bobrovski za Tas.

Motociklisti planiraju da danas održe komemorativni skup u češkom gradu Ostrava i kasnije u Bratislavi i Beču, i žele da do 9. maja stignu do Berlina, gde će učestvovati u komemoraciji posvećenoj 70. godišnjici pobede nad fašizmom.

"Mi ne želimo nikoga da povredimo našim maratonom. Poduhvat je miroljubiv sa istorijskom komponentom, samo želimo da odamo počast našim dedovima i pradedovima i pokažemo da znamo da poštujemo našu istoriju", kazao je Bobrovski.

Bajkeri su krenuli 25. aprila iz Moskve na svoj maraton do Berlina, sa planom da prođu kroz Minsk, Brest, Vroclav, Brno, Bratislavu, Beč, Minhen i Prag. Kada su 27. aprila pokušali da uđu u Poljsku, nije im bilo dozvoljeno.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da razlog zabrane ulaska leži u "nedostatku potrebnih konkretnih informacija o tome šta grupa planira na području Poljske".

Nemačka je ranije povukla vize za nekoliko učesnika maratona. Ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev izjavio je u utorak da će ta odluka negativno uticati na bilateralne odnose Varšave i Moskve.

"Nije bilo nikakvog razloga za takvu odluku i žalimo što je ona doneta, jer takva situacija ne može ostati nezapažena u našim budućim odnosima", kazao je Andrejev za TV kanal Rusija 1.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Suzuki

30.04.2015 16:39

Ovi huligani na motorima su cista provokacija.

ODGOVORITE
Name

velja

30.04.2015 16:46

Sretno i pun gas!!!!

ODGOVORITE
Name

ssss

30.04.2015 17:10

Neka vas Bog cuva srecno.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

30.04.2015 17:36

Kakav lijep pogled, nije ni čudo što ih se boje.

ODGOVORITE
Name

APIS

30.04.2015 18:39

ZA ČASNI KRST I SLOBODU ZLATNO NEKA VAS BOG CUVA.

ODGOVORITE
Name

re Suzuki

30.04.2015 20:37

Mozda bi tebi vise odgovarali da nose zelene i crne zastave kao one oko Tuzle i Maoce

ODGOVORITE