BiH i Turska zajedno u borbi protiv terorizma

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak sastao se danas sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom.Neizbježna tema razgovora bila je teroristički napad u Zvorniku.

Bosna i Hercegovina 30.04.2015 | 14:09
BiH i Turska zajedno u borbi protiv terorizma

,,Konstatovali smo da su,nažalost,obje zemlje suočene sa sličnim problemima,ali smo isto tako konstatovali i spremnost BiH i Turske da se protiv zla,koji se zove terorizam,borimo na svim poljima,u punom kapacitetu i u svim formatima u kojima to možemo da radimo zajedno'', istakao je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu izrazio je saučešće porodici poginulog policajca, ali i svim građanima BiH nakon,kako je rekao,ružnog događaja u Zvorniku.

,,Kao i kada se radi o bilo kojim drugim pitanjima, i u borbi protiv terora i terorizma Turska je uz BiH i njen narod'',izjavio je Čavušoglu.Ministri Crnadak i Čavušoglu ocijenili su da su bilateralni odnosi dvije zemlje na visokom nivou, te da je neophodno pojačati ekonomsku saradnju.

Turska je znaačajan investitor i do sada je u BiH investirala više od pola milijarde dolara,a spoljnotrgovinska razmjena dvije zemlje je oko milijardu maraka.Ekonomska saradnja BiH i Turske biće pojačana i potpisivanjem tri nova sporazuma u maju kada će BiH posjetiti turski predsjednik,a uskoro se očekuje i nastavak trilateralnih susreta BiH-Srbija-Turska,te BiH –Hrvatska-Turska.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Василије

30.04.2015 12:29

Нека се и нешто позитивно дешава у овој девастираној земљи.

ODGOVORITE
Name

misko

30.04.2015 13:41

Najbolje bi bilo kad se Bosnjaci kane Turske, Srbi kane Srbije/Rusije a Hrvati kane Hrvatske i zato medjusobno u ovoj drzavi saradjuju.... bolje bi nam bilo

ODGOVORITE
Name

007

30.04.2015 14:14

Ne borite se toliko,mogli bi iskoreniti sav terorizam na Balkanu,ai u Evropi.

ODGOVORITE
Name

Md

30.04.2015 18:41

Sad ce svi teroristi nadrljati kad BiH i bratska Turska pocnu suradjivati,samo su jedno zaboravili trenutno sad Turska je centar za sve teroriste koji idu u Siriju oni ih prebacuju i pustaju a ovamo kao nesto kenj... turska posla.

ODGOVORITE