Lalat prelomio i okreće se Zvezdinim klincima!

Trener Crvene zvezde najavio ko će igrati za njegov tim do kraja prvenstva.

Fudbal 29.04.2015 | 08:00
Lalat prelomio i okreće se Zvezdinim klincima!

Vera u najiskusnije igrače kao nosioce igre nije Zvezdi donela rezultat u derbiju. Štaviše, Partizan je bio bolji i propustio veći broj prilika.

Primera radi, Nenad Lalatović verovao je Džošui Parkeru u špicu više nego Luki Joviću, prebačnom na bok, što to se pokazalo kao greška, jer je iskusniji centarfor u najboljoj šansi domaćina lošim udarcem promašio gol sa pet metara.

Istovremeno, vezista Saša Stojanović dobio je prednost u odnosu na "rovitog" Mihaila Ristića i dokaz te greške bio je viđen već u prvom kontaktu sa loptom mladog rezerviste, sredinom drugog poluvremena.

Stoga, Lalatović je dan pre gostovanja Donjem Sremu doneo donekle očekivanu odluku.

"Do kraja prvenstva, sigurno ćemo imati pet ili šest igrača mlađih od 19 godina u startnoj postavi", najavio je trener Zvezde, indirektno priznavši i svoju grešku i zabludu u vezi sa procenom mogućnosti pojedinaca.

Crveno-beli će, u podmlađenom sastavu, igrati do kraja sezone protiv Srema, Rada, Čukaričkog, Radničkog 1923, OFK Beograda i Mladosti iz Lučana. Usput, nadaće se kiksu Partizana, koji dočekuje finiš sa pet bodova više i boljim međusobnim skorom.

Trener Zvezde kaže da mu godi činjenica da je pružio šansu mladim igračima i da će im je pružiti.

"Ponosan sam što smo posle 15 godina dali šansu Zvezdinoj deci. Oni su tu šansu iskoristili, iako nikad nisu igrali seniorski fudbal do sada. Jeste to moj rizik, prihvatio sam ga i ponosan sam što su oni tu gde jesu", rekao je Lalatović.

Zvezda će u Novom Sadu biti bez suspendovanih Aleksandra Kovačevića i Aleksandra Kataija, dok će Lalatoviću svi ostali igrači biti na raspolaganju.

"Donji Srem u poslednjih nekoliko utakmica igra jako dobro. To je organizovan tim koji zna da igra na rezultat.Uvek je najteža utakmica ona posle derbija, samim tim što se igrači istroše na psihološkom planu. Jednostavno, naš cilj se zna, neophodna nam je pobeda i igrači će sigurno dati sve od sebe da se vrate u Beograd sa nova tri boda", rekao je Lalatović novinarima na stadionu Zvezde.

Prema njegovim rečima, pronalaženje motiva neće biti problem.

"To neće biti teško. Igrači su svesni da moramo da pobedimo. Nisu oni pobedili nas, nismo mi pobedili njih", podvukao je Lalatović.

Komentari / 0

Ostavite komentar