Video: Najzad lijepa vijest za navijače Milana!

Rosoneri napravili prvi korak ka selidbi na novi stadion! Novi stadion na kojem bi igrao sedmostruki šampion Evrope trebalo bi da ima kapacitet od 47.000 sedećih mesta što je skoro duplo manje nego legendarni San Siro, odnosno Đuzepe Meaca.

Fudbal 28.04.2015 | 17:40
Video: Najzad lijepa vijest za navijače Milana!

Fudbalerima Milana ove sezone baš i ne ide na terenu, ali ipak ima i nekih lepih vesti za navijače slavnog kluba. Slavni italijanski klub preskočio je prvu prepreku na putu ka izgradnji novog stadiona, pošto je za svoj plan dobio saglasnost Fondacije Fijera.

Plan Rosonera je da se San Sira presele u deo grada koji se zove Portelo, odnosno u deo gde se nalazi milanski sajam, o kojem pomenuta fondacija vodi računa. Milanova ponuda za zemljište nije jedina koja je pristigla, pa će Rosoneri verovatno imati nekog konkurenta.

Novi stadion na kojem bi igrao sedmostruki šampion Evrope trebalo bi da ima kapacitet od 47.000 sedećih mesta što je skoro duplo manje nego legendarni San Siro, odnosno Đuzepe Meaca.
“Milan želi da izgradi objekat koji će biti održiv u poslovno-ekonomskom smislu. Stadion će biti lako dostupan svim navijačima, bez obzira na vid transporta, uklopiće se u lokalno okruženje i moći će svim zainteresovanim građanima da ponudi razne aktivnosti sedam dana u nedelji“, navodi se u saopštenju.

Milanski klub se obavezao i da će posebnu pažnju posvetiti svim navijačima, odnosno da će svi oni koji se budu ponašali neprikladno u objektu i van njega brzo biti udaljeni.

Sadašnji stadion Đuzepe Meaca, koji se nalazi u kvartu San Siro, otvoren je 1926. godine i od tada dva milanska velikana dele ovaj objekat.

Komentari / 0

Ostavite komentar