Vlada Srpske isplatila ERS-u 10 miliona KM

Vlada Republike Srpske isplatila je "Elektroprivredi Srpske" (ERS) prvi dio (četvrtinu) glavnice u vrijednosti od 10 miliona KM, sa kamatama, na osnovu emisije dugoročnih obveznica Republike Srpske.

Republika Srpska 27.04.2015 | 10:55
Vlada Srpske isplatila ERS-u 10 miliona KM

"Obveznice su kupljene 9. aprila 2014. godine, uz obavezu Vlade za isplatu glavnice u četiri jednaka anuiteta jednom godišnje, uz kamatu koja se obračunava na ostatak glavnice i isplaćuje jednom godišnje zajedno sa pripadajućim dijelom glavnice", navodi se u saopštenju iz ERS-a.

Ukupna investicija-kupovina je iznosila 40 miliona KM dugoročnih obveznica, i to Hidroelektrane na Drini 25 miliona KM, HE na Trebišnjici 10 miliona KM i HE na Vrbasu pet miliona KM.

U ERS-u napominju da je po isteku jednogodišnjeg perioda Vlada Republike Srpske ispoštovala obavezu i uslove pod kojima su kupljene obveznice i četvrtina upisanog iznosa sa kamatom je uplaćena na transakcioni račun zavisnih preduzeća iz sastava "Elektroprivreda Republike Srpske" 16. aprila 2015. godine.

Iz ERS-a podsjećaju da je, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, objavljen javni poziv za upis i uplatu emisije obveznica javnom ponudom svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima.

U saopštenju se navodi da su se na javni poziv odazvale tri hidroelektrane iz sastava ERS-a, uz prethodnu odluku nadzornih odbora tih zavisnih preduzeća o investiranju-kupovini obveznica Republike Srpske i datu saglasnost Skupštine matičnog preduzeća.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

LAJKOVAN

27.04.2015 09:22

Sve po zakonu, a ostala plaćanja i vraćanja dugova???

ODGOVORITE
Name

U krug

27.04.2015 10:01

Kad je sledeca emisija obveznica ?

ODGOVORITE
Name

Василије

27.04.2015 10:32

Зато касне плате полицији, просвјети, да не причам култури. Али, тражили сте то, сад гледајте и слушајте како вас ј..у у здрав мозак.

ODGOVORITE