LE: Evo kako prođoše do polufinala...

Rusi stigli na korak od produžetaka, a onda sve uprskali. Dnjapar u polufinalu Lige Evrope. Tamo su još Sevilja, Fiorentina i Napoli.

Fudbal 24.04.2015 | 16:20
LE: Evo kako prođoše do polufinala...

Fudbaleri Napolija, Sevilje, Dnjepra i Fiorentine plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

Sevilja je odigrala 2:2 u Sankt Peterburgu protiv Zenita, što joj je posle pobede na svom terenu (2:1) bilo dovoljno da zadrži šanse za odbranu trofeja drugog po snazi evropskog takmičenja.

Ponovo su Španci slavili protiv Zenita golovima u poslednjim minutima, a junak je bio Kevin Gameiro, nakon što je dao gol u 85. Prethodno je Zenit imao prodžetke u rukama posle preokreta preko Salomona Rondona i Hulka, dok je strelac za Sevilju bio Karlos Baka iz penala.

Fiorentina je rutinski prošla u narednu fazu pošto je u Firenci nadigrala kijevski Dinamo sa 2:0 golovima Marija Gomeza i Manuela Vargasa.

Ekipi Nenada Tomovića, koji je kao desni bek odigrao svih 90 minuta, posao je bilo dodatno olakšan posle crvenog kartona Džermejna Lensa u 40. minutu.

Još jedan italijanski tim je lako prošao među četiri najbolja tima - Napoli, odigravši 2:2 sa Volfsburgom, ali je u prvom meču bio ubedljiv 4:1.

Tim iz Napulja je i u revanšu imao veliku prednost od 2:0, ali su fudbaleri Volfsburga za samo dva minuta uspeli da dođu do remija.

Najveće iznenađenje ove sezone Dnjepar ispisao je još jednu stranicu u istoriji kluba pošto je, posle 0:0 u Brižu, pobedio minimalnim rezultatom u Kijevu.

Žreb parova za polufinale održaće se sutra, utakmice su na programu 7. i 14, dok je finale zakazano za 27. maj na stadionu u Varšavi.

Rezultati i strelci četvrfinala Lige Evrope:

Dnjepar - Klub Briž 1:0, prvi meč 0:0
/Skakov 82/

Fiorentina - Dinamo Kijev 2:0, prvi meč 1:1
/Gomez 43, Vargas 90/

Napoli - Volfsburg 2:2, prvi meč 4:1
/Kaljehon 50, Mertens 65. - Klos 71, Perišić 73/

Zenit - Sevilja 2:2, prvi meč 1:2
/Rondon 48, Hulk 72. - Baka 6. penal, Gameiro 85/

Komentari / 0

Ostavite komentar