Gdje je u 4. meču ''nestao'' Akojon?!

Bek Partizana razjasnio je misteriju svoje pasivnosti u napadu na četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa protiv Zvezde.

Košarka 21.04.2015 | 10:20
Gdje je u 4. meču ''nestao'' Akojon?!

Džoš Akojon doveden je u Partizan da popuni poziciju plejmejkera, ali se brzo pokazalo da je ustvari reč o atipičnom beku šuteru, visokom svega 180 centimetara.

Njegova sposobnost da u kratkom vremenskom periodu "zatrpa" protivnički koš naterala je stručni štab Crvene zvezde Telekom da mu posveti punu pažnju, što je tokom polufinalne plej-of serije ABA lige nekada davalo rezultata, a nekada ne.

Akojon je sa pet uzastopnih poena u finišu druge utakmice bio možda i "meč viner".

Ipak, kada je bilo najvažnije, kada je u nedelju trebalo ostvariti pobedu za produžetak ABA sezone za bar još tri dana, praktično ga nije bilo nigde.

S obzirom na drugu uzastopnu očajnu partiju Saše Pavlovića, bilo je itekako prostora da Akojon preuzme odgovornost. Ali, on za 10 minuta (limitran ličnim greškama) na parketu nije uputio nijedan šut iz igre, a dosadašnja praksa pokazala je da ako ne šutira, onda ne može ni da bude koristan za ekipu.

Takav, pasivan nastup, objasnio je posle meča obnovljenom povredom ramena.

"Pre dve nedelje istegao sam ligament, a u drugoj četvrtini ove utakmice sam osetio da se dogodila ruptura. Pokušao sam da izdržim i da odigram sa tim, ali nisam uspeo. Nisam mogao ni da podignem ruku prilikom šuta".

To objašnjava i dva promašena slobodna bacanja, pri rezultatu 68:73 u 37. minutu, što je bio početak definitivnog kraja crno-belih.

"Svi smo tužni i besni što smo ostali bez Evrolige. Žao mi je što nisam odigrao više od šest mečeva za Partizan u ABA ligi. Naši navijači su najbolji... Teško se mirim sa činjenicom da nisam uspeo da zalečim povredu i da nisam mogao da pomognem saigračima kada sam im bio potreban", dodao je Akojon.

Bez Dragana Milosavljevića (pet ličnih), sa umornim Milenkom Tepićem, kao i Borisom Daloom u koga nije imao poverenja, Duško Vujošević u završnici je ostao lišen izbora.

"Načeti" Džoš Akojon nije bio dobitna karta u partiji sa maksimalnim ulogom...

Komentari / 0

Ostavite komentar