Štrajk upozorenja Željeznica Srpske!?

Ponovo varniči u Željeznicama Republike Srpske. Predstavnici svih šest sindikata sutra će za isti sto. Donijeće odluku o štrajku. Ovaj put – upozorenja, jer sindikalni zahtjevi nisu ispunjeni.

Republika Srpska 19.04.2015 | 16:45
Štrajk upozorenja Željeznica Srpske!?

Listu sa prioritetima su dostavili na adresu Vlade Republike Srpske. Odgovor nisu dobili ali jesu isplatu preostalog dijela plate za mart. Na taj način ispunjen je samo jedan od nekoliko zahtjeva.

Međutim, to je nedovoljno da bi sindikalne vođe odustale od štrajka. Za sve krive Vladu Srpske.Vladu Spske spominje i direktor Željeznica Republike Srpske. Samo u drugom kontekstu. Dragan Savanović, tvrdi, da nema razloga za štrajk ali, ipak, poziva Vladu Republike Srpske da hitno reaguje.

Vlada je povukla konkretne poteze - odgovara resorni ministar. Neđo Trninić za BN TV, tvrdi, da sindikalci nemaju razloga za štrajk. Uprava ŽRS je Vladi dostavila prijedloge  da preduzeće izađe iz krize. Sada se čeka na povratak Željke Cvijanović iz Vašingtona da bi dala konačnu riječi - šta dalje.

Željeznice od sutra ostaju i bez generalnog direktora, jer Draganu Savanoviću ističe mandat. Da li će ponovo konkurisati za direktorsku fotelju danas nije želio da otkrije.

Kako god bilo, dođe li do štrajka, korist od toga imaće najviše prevoznici iz Federacije, jer bi se u tom slučaju oni morali angažovati za prevoz ugovorenih tereta od ŽRS posebno rude iz rudnika Omarska do Zenice.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

19.04.2015 15:22

TAKO I TREBA - ŠTRAJK UPOZORENJA, PA ONDA GENERALNI ŠTRAJK, ALI DA SE MINIMUM ŽELJEZNIČKOG PREVOZA OBAVEZNO ORGANIZUJE, DA SE NE PRAVE GUBICI NA DOGOVORENIM POSLOVIMA, KAO STO JE RUDA IZ OMARSKE... ALI TO NE ZNAČI DA NE TREBA TRAŽITI SMJENU RESORNOG MINISTRA I PREMIJERA I MINISTRA PRIVREDE I MINISTRA FINANSIJA... NIŠTA NIJE URAĐENO NA REORGANIZACIJI ŽELJEZNICA... GLAVNI KOČNIČAR ŽELJEZNICA JE BIO I OSTAO ONAJ ČUBRILOVIĆ KOJI JE 10 GODINA "GLUMIO" MINISTRA SAOBRAĆAJA I U ŽIVOTU SE SAMO ZALAGAO DA PRAVI NEPOTREBNE AUTOCESTE... ČOVJEK JE BUKVALNO "BETONIRAO" SRPSKU...

ODGOVORITE
Name

десето кољено

19.04.2015 22:06

И гради стамбене зграде по Бања Луци.

Name

marko

19.04.2015 15:26

Bas vam je lose,pola vas viska,ne radite nista,primate plate i opet bezobrazni!!!

ODGOVORITE
Name

Aco

19.04.2015 15:53

ma kakvi zeljeznicari i njihov strajk...sve su to jaj...treba da se ugledaju na strajkace kosmosa, a i oni imaju izdajnika u svojim redovima koji vole da gledaju dok ih pljackaju. zeljeznicarima samo poruka da ne ugroze transport privrednih sistema koji zaposljavaju i koji placaju poreze kao sto je mital rudnik prijedor i time ne cine stetu drugim radnicima.

ODGOVORITE
Name

sova

19.04.2015 17:29

Pa ovi imaju veće plate od mnogih u ovom društvu. Naravno izvršni direktori. Koliki su njihovi troškovi svaki mjesec, zaprepastili bi se....

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

20.04.2015 07:38

VI STE ŽELJEZNIČARI JEDNA VELIKA BAGRA KOJU NE TREBA VIŠE FINANISRATI NITI ŽELJZNICE DRŽATI KAO JP. TREBA TO RASUTI I TAČKA. DOSTA JE KRAĐE PREKO ŽELJEZNICA I OSVAJANJA VLASTA OD DODIKOVIH DUPE..ZACA KOJI RADE NA ŽELJEZNICI A POLA IH I NE ZNA GDJE IM JE RADNO MJESTO. OD TREBINJA DO NOVOG GRADA JE NEGDJE. PA TAKO DO SLEDEĆIH IZBORA DOK SE NE PRIMI JOŠ KOJA STOTINA I TAKO DOK OVAJ NAROD MOŽE DA DURA. SVAKI STANOVNIK REPUBLIKE SRPSKE ĆE IMATI 25 KM PTA PO GLAVI STANOVNIKA A Ž. PRUGE 15 KM.

ODGOVORITE
Name

Dido

20.04.2015 07:59

Samo sijecite granu na kojoj sjedite.

ODGOVORITE