Mačvan: Nema straha, bićemo još bolji!

Košarkaš Partizana očekuje još jedan težak večiti derbi u subotu i nada se da će njegova ekipa pred svojom publikom biti ubedljivija nego u prethodnom meču kada je pobedila Zvezdu.

Košarka 17.04.2015 | 21:00
Mačvan: Nema straha, bićemo još bolji!

"Večiti derbiji" su uvek teški i neizvesni, i Milan Mačvan smatra da će tako biti i u trećem meču polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

On veruje da će Partizan pred svojim navijačima odigrati bolje nego u drugoj utakmici protiv Crvene zvezde kada su trijumfovali i stigli do izjednačenja u seriji.

"Očekujemo težak meč, kao i svaki derbi u kojem smo do sada igrali. Očekujem reakciju Zvezde, imaju odličnu ekipu i nadam se da ćemo pred svojim navijačima odigrati bolje nego u prošloj utakmici i da ćemo pobediti", izjavio je Mačvan.

On je rekao da svaka utakmica sa Zvezdom nosi mnogo tenzije, ali da je Partizan spreman da se nosi sa tim.

"Pritisak je normalan kada su ovakve utakmice u pitanju. Ekipa nema strah, igrali smo mnogo puta pred punom halom i svojim navijačima i nadam se da ćemo iskoristiti tu prednost".

Mačvan napominje i da će početni pristup biti važan.

"Utakmica traje 40 minuta, ne zavisi sve od početka, ali svi vole da dobro krenu. Nadam se da ćemo biti spremni i motivisani da otvorimo meč dobro i to je jako važna stavka".

Naporna serija se nastavlja posle dvodnevne pauze. Mačvan ističe da jeste teško igrati mnogo derbija praktično dan za danom, ali tvrdi da je plej-of mnogo bolje rešenje od završnog turnira, koji je do ove sezone bio na snazi u ABA ligi.

"Jeste teško odigrati seriju u svega nekoliko dana, pogotovo kada su derbi utakmice u pitanju, ali mislim da je u svakom slučaju pravednije od Fajnal-fora. Za preostale dve utakmice pričaćemo kada se završi", poručio je Mačvan.

Treći meč polufinalne serije plej-ofa Partizan - Zvezda na programu je u subotu od 21 sat.

Komentari / 0

Ostavite komentar