Ocjena UEFA-e: Mažić savršen!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić odradio je savršen posao na prvoj četvrtfinalnoj utakmici između Atletika i Reala.

Fudbal 15.04.2015 | 16:00
Ocjena UEFA-e: Mažić savršen!

Meč na ’Visente Kalderonu’ završen je bez golova, a Mažić je osim blage nesigurnosti na startu tokom svih 90 minuta imao potpunu kontrolu.

Miloradu su pomagali Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija bio je Dejan Petrović, dok su iza golova stajali Danilo Grujić i Dejan Filipović.

Ovo je bio sedmi susret u Ligi šampiona na kojem je gospodin iz Vrbasa delio pravdu i bez dileme najteži.

Činjenica da je dobio da sudi duel između Atletika i Reala, daleko najkomplikovaniji za atrbitražu u četvrtfinalu Lige šampiona, dovoljno govori koliko u sudijskoj organizaciji veruju našem sudiji. Verovatno je samo ’El Klasiko’ između Barselone i Reala teža utakmica za jednog sudiju.

Opravdao je poverenje UEFA – bio je uvek odlično pozicioniran, nije imao problem sa čestim protestima velikih zvezda i postavio je izuzetan kriterijum. Samo dve sitne greške napravio je na startu meča kada je prelako dosudio faulove za ’Kraljevski klub’, ali nije dozvolio da mu ti propusti utiču na samopouzdanje.

Velike probleme u drugom poluvremenu imao je sa hrvatskim reprezentativcem Mariom Mandžukićem. Mandžukiću je posle jednog duela sa Ramosom pukla arkada, zbog čega je u više navrata bio primoran da napušta igru. Hrvat je od samog starta bio nervozan, često je protestovao i kod pomoćnika, zbog čega je na kraju i zaslužio žuti karton.

Pored Mandžukića, Mažić je žute kartone pokazao još Luisu Garsiji i Matijasu Suaresu u redovima Atletika, kao i Serhiju Ramosu i Marselu u Realu. Zbog druge javne opomene brazilski bek neće igrati u revanš susretu na ’Santjago Bernabeuu’.

Specijalni sudijski posmatrač UEFA na ovom meču bio je najbolji sudija svih vremena Pjerluiđi Kolina. Kolina je član Sudijskog komiteta evropske kuće fudbala i posle ovakve partije ima potpuno pravo da Milorada Mažića predloži za glavnog sudiju finala nekog evropskog takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar