LŠ: Madriđani ''nula'', Juve - Monako 1:0

Fudbaleri Atletika i Reala odigrali su bez golova, dok je Juventus na svom terenu sa 1:0 pobedio Monako, u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbal 14.04.2015 | 23:00
LŠ: Madriđani ''nula'', Juve - Monako 1:0

Fudbaleri Atletika i Reala remizirali su bez golova u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Ovaj meč je ujedno bio i ispit karijere za Milorada Mažića i srpsku sudijsku ekipu, koja je delegirana za ovaj meč. Nisu imali lak posao, ali su odolevali pritiscima i nisu pribegavali ekstremnim odlukama, a u junaka meča izrastao Jan Oblak.

Real ove sezone nije pobedio Atletiko, ekipa Dijega Simeonea dva puta je pobedila u prvenstvu, kao i u Superkupu Španije i Kupu kralja, a sada se za remi pobrinuo slovenački golman.

Prvo poluvreme: Oblak zabeležio čak šest odbrana za 45 minuta

Već na samom početku, Real je došao do dve prilike, ali je u oba navrata odlično intervenisao Oblak. Prvo je zaustavio Karvahala, a onda i Bejla, koji je u situaciji "1 na 1" imao skoro idealnu priliku da donese vođstvo Realu.

Malo kasnije, u duelu hrvatskih reprezentativaca, Mandžukić je faulirao Modrića, a iz slobodnog udarca Ronaldo je samo poradio na samopouzdanju Oblaka, koji je u 9. minutu zabeležio treću odbranu.

Tek malo kasnije su se "jorgandžije" oslobodile pritiska Reala, ali nisu ozbiljnije pripretili ni posle kornera u 14. minutu. Jedna dobra prilika prokockana je zbog prejakog pasa Kokea za Mandžukića, što je Kasiljas iskoristio da preuzme loptu.

Na drugoj strani, ništa se nije promenilo - Oblak je nastavio možda i najbolju utakmicu u karijeri, odbranivši još jedan udarac Bejla, a zatim i Hamesa, dovoljno za čak šest intervencija u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme: Žestoki dueli, Mandžukić "zaradio" i posekotinu

Meč nije opravdao epitet derbija kad su u pitanju golovi, ali jeste u duelima, oštrim i punim provociranja, što je rezultiralo i posekotinom koju je dobio Mandžukić zbog duela sa Ramosom. Bilo je koškanja i sa Karvahalom, koji ga je udario, a hrvatski reprezentativac mu nije ostao dužan, pošto je laktom uzvratio u vazdušnom duelu. Oblak je sa druge strane niz nastavio sedmom intervencijom, ovaj put pri pokušaju Krosa.

Nije se isplatila Realu inicijativa, Simeone je u svojoj ekipi Garsiju i Toresa ubacio u igru umesto Grizmana i Kokea, što nije promenilo tok meča. Nije lak posao imao Milorad Mažić, suočavao se sa pritiscima igrača i duelima na ivici kartona, a Mandžukića je ignorisao posle duela sa Ramosom.

Fudbaleri Juventusa očekivano su slavili u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka, a jedini strelac u Torinu bio je Arturo Vidal koji je sa bele tačke doneo veoma važan trijumf "staroj dami" pred revanš.

Juventus je u poslednje vreme "bombardovan" povredama, ali je Masimilijano Alegri mogao da računa na sve igrače, osim Pola Pogbe koji je morao da ostane na pauzi, dok je Monako, odlučan da napadne italijanskog šampiona, izveo dosta ofanzivnu postavu sa tri napadača.

Sve to nije mnogo pomoglo gostima iz kneževine, jer je Juve sporadične napade pretvorio u talase, tako da je Monako sve slabije branio ubacivanja napadača kroz poslednju liniju odbrane, pa je Karvaljo skrivio penal koji je Vidal realizovao za pobedu "stare dame".

Prva prilika na susretu desila se u šestom minutu nakon što je Karlos Tevez okušao šut sa 22 metra, ali je Subašić bio na mestu, pa je dobro reagovao na vrhunac prvog ofanzivnog talasa "stare dame". A onda je odgovorio Monako, na pravi način, jer je četiri minuta kasnije po levoj strani probio Martijal, a onda na penalu dodao loptu Fereiri Karasku koji je bio u sto postotnoj prilici, ali je Bufon reagovao paradom, kao i u narednoj prilici.

Ravnoteža do 25. minuta prebacila se na polovinu Monaka, ali je svaki napad italijanskog šampiona završavao u okolini šesnaesterca, a u dva navrata je pokušao Arturo Vidal, dok golman nije morao da reaguje jer lopta nije išla u ovkir gola.

Problem Juventusa je što su se kod Pirla osećali tragovi povrede, jer je češće vraćao loptu štoperima, nego što je proigravao ofanzivce, pa su gosti mogli da se malo opuste, krenu u kontre, ali Martijal i Dirar nisu mogli da dobiju duele protiv Bonućija i Kjelinija do 40. minuta.

U poslednjem minutu prvog poluvremena desila se velika prilika za Juventus. Tevez je primio, zatim sjajnom loptom, prebacio protivničku odbranu, i tako proigrao Vidala koji je sa leve strane prišao na šest metara od Subašića, a onda unutrašnjim delom stopala gađao suprotni ugao, ali na kraju nije pogodio, pa se otišlo na odmor sa nulom.

Bufon je u 52. minutu bio primoran da interveniše posle pokušaja Karaska, a pet minuta kasnije Monako je kažnjen za nepažnju, najviše Karvalja koji je se veoma loše postavio, a onda je morao da pojuri za Moratom kojeg je odgurnuo, dok je Španac dodatno sam sebe sapleo u kaznenom prostoru, pa se može reći da je dosuđeni penal bio opravdan.

Egzekuciju je preuzeo Vidal koji je majstorski izveo jedanaesterac poslaviš loptu u gornji levi ugao, dok je Subašić otišao u desnu stranu, tako da je "stara dama" došla do toliko željenog vođstva.

Monako je krenuo u veliku ofanzivu u 71. minutu kada je Žardim iz igre izveo defanzivca Rađija, a uveo Dimitra Berbatova koji je je posle samo 20 sekundi bio u velikoj prilici, ali je glavom prebacio prečku.

Do kraja susreta su gosti veoma retko pretili, a Juventus je, više-manje, bio zadovoljan učinjenim poslom, jer je imao gol prednosti pred gostovanje Monaku.

Komentari / 0

Ostavite komentar