MK: Francuzi obilježili dan!

Francuski teniseri obeležili su utorak na turniru u Monte Karlu, pošto su pobede ostvarili Žo-Vilfred Conga, Gael Monfis, Žeremi Šardi i Žil Simon, dok je samo Adrijan Manarino eliminisan od Marsela Granoljersa. Novak Đoković u osmini finala turnira u Monte Karlu igraće protiv austrijskog tenisera Andreasa Haider-Maurera koji je iznenadio Bernarda Tomića i savladao ga posle preokreta sa 6:7(4), 7:6(5), 6:4.

Tenis 14.04.2015 | 20:00
MK: Francuzi obilježili dan!

Lukas Puil je na turnir došao uz specijalnu pozivnicu, a zahvaljujući pobedi nad Dominikom Timom, sastaće se sa Rafaelom Nadalom u šesnaestini finala. Jedanaesti nosilac, Žo-Vilfred Conga, igraće protiv Davida Gofana, dok Gaela Monfisa očekuje duel sa Aleksandrom Dologpolovim, teniserom koji je u Majamiju dobro namučio Novaka Đokovića.

Žeremi Šardi je kvalifikanta Dijega Švarcmana pobedio u dva seta, pa ga čeka veliki duel u borbi za osminu finala, drugi nosilac Rodžer Federer. Grigor Dimitrov je eliminisao Fernanda Verdaska i novi protivnik biće mu Fabio Fonjini, dok David Ferer čeka boljeg iz meča Simon - Per. Marin Čilić je u ovoj sezoni odigrao samo jedan meč na Indijan Velsu, a sada je trijumfalno startovao pobedivši Florijana Majera, posle 100 minuta borbe.

Novak i Haider-Maurer do sada nisu imali međusoban duel. Austrijanac se nalazi na 52. poziciji ATP liste, što mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri, ali je on više puta izjavio da sanja o tome kako će se konačno dokopati prvih 20 na svetu.

Svi u njegovoj zemlji su pomislili da je to i moguće kada je na US openu 2010. godine uspeo da namuči tada veoma jakog Robina Soderlinga, ali je na kraju bio poražen sa 3:2 u setovima. Drugi bljesak stigao je iste godine kada je u svojoj domovini napravio sjajan niz i došao do finala Beča, ali je morao da položi oružje pred zemljakom Jurgenom Melcerom.

Na papiru, Haider-Maurer je lak posao za Novaka, a uz to je i umoran posle skoro tri sata igre protiv Tomića. Ukoliko prođe u četvrtfinale, Đoković će igrati protiv Marina Čilića ili pobednika duela Žo-Vilfreda Conge i Davida Gofana.

ATP Monte Karlo, utorak:
Granoljers - Manarino 6:3, 6:0
Monfis - Kuznjecov 4:6, 6:3, 6:4
Tim - Puil 4:6, 4:6
Veseli - Monako 4:6, 6:2
Robredo - Sepi 6:3, 1:6, 6:4
Šardi - Švarcman 7:5, 6:2
Conga - Štruf 6:4, 6:4
Simon - Balere 6:4, 6:2
Đoković - Ramos 6:1, 6:4
Troicki - Kližan 7:6, 5:7, 6:2
Verdasko - Dimitrov 4:6, 6:4, 4:6
Estrelja - Ferer 2:6, 0:2 (p)
Majer - Čilić 3:6, 6:3, 3:6
Tomić - Hajder-Morer 7:6, 6:7, 4:6

Komentari / 0

Ostavite komentar