Iz Zvezde uvijek imaju šta da kažu Partizanu!

Grme iz Zvezde: Partizan se ponaša u maniru “Drž’te lopova“! Kako sudija Kaurin nije video ofsajd Živkovića, a jeste penal u Novom Pazaru? "Pozivamo sve odgovorne u državi da se izjasne da li Partizan i FSS imaju mandat za ovakvu otimačinu i da li Partizan po svaku cenu mora da bude prvak? Da li je FK Partizan dolaskom nove uprave postao državni projekat?", poručili su iz Ljutice Bogdana.

Fudbal 14.04.2015 | 23:30
Iz Zvezde uvijek imaju šta da kažu Partizanu!

Nema mira u srpskom fudbalu, Crvena zvezda je odlučila da uzvrati udarac Partizanu. Klub iz Ljutice Bogdana oglasio se saopštenjem u kojem se tvrdi da su sudije pomogle Partizanu da pobedi OFK Beograd u poslednjem kolu Superlige i podsetili da su arbitri navodno oštetili i prethodne protivnike crno-belih u ovoj polusezoni, Voždovac i Radnički iz Kragujevca.

Konkretno, čelnicima Zvezde zasmetala je odluka pomoćnog sudije Srđana Kaurina koji na meču sa OFK Beogradom nije signalizirao da se Andrija Živković navodno nalazio ofsajdu, a fudbaler Partizana je nedugo zatim dao gol za vođstvo crno-belih od 1:0.

Takođe, crveno-beli su istakli da se uprava Partizana ponaša u skladu sa manirom “Drž’te lopova“ i zapitali se da li je klub iz Humske dolaskom novog rukovodstva postalo državni projekat.

Saopštenje kluba sa stadiona Rajko Mitić prenosimo u celosti.

“Jučerašnja krađa na utakmici OFK Beograd - Partizan, kada je sudija Glođović priznao prvi gol postignut iz očiglednog ofsajda, samo je nastavak politike protežiranja Partizana koji sprovode sudijska organizacija i FSS. Pomoćni sudija Kaurin, koji dolazi iz istog grada odakle i predsednik FSS Tomislav Karadžić, juče je svojom skandaloznom odlukom da dozvoli nastavak akcije iz koje je postignut vodeći gol, iako je bio očigledan ofsajd, direktno odlučio utakmicu i trasirao Partizanu put ka tituli. Treba li da podsećamo da je taj isti pomoćni sudija Kaurin nedelju dana ranije sa razdaljine od 50 metara signalizirao glavnom sudiji (iako to nije njegov delokrug posla) penal protiv Crvene zvezde na utakmici u Novom Pazaru?

Da li treba da podsećamo na prvo kolo nastavka prvenstva protiv Voždovca kada je Partizanu delegiran sudija koji je sinovac čoveka koji je u Partizanu zadužen za sudije, i tom prilikom je direktno pomogao Partizanu da izbegne poraz, a komisija za analizu suđenja njegovo suđenje ocenila besprekornim. Ili da pre nedelju dana glavni sudija nije svirao čist penal za Radnički iz Kragujevca pri rezultatu 2:1 za Partizan i to na nekoliko minuta pre kraja utakmice, a onda se na kraju utakmice zahvaljuje nebu za dobro obavljen posao? Šta je to nego čista sudijska krađa i direktan uticaj na izgled tabele? Ko delegira te sudije, ko ih ocenjuje, ko kroji sudijske liste?

Sada je više nego jasno da je rukovodstvo Partizana stalnim napadima na Crvenu zvezdu u maniru "držte lopova", želelo da skrene pažnju sa svojih nesportskih radnji. Javnost treba da zna da se u ovoj sezoni otvoreno otima za Partizan od strane sudija i FSS. Na početku lanca samim delegiranjem sudija, zatim njihovim analizama i na kraju krojenjem sudijskih lista. Zamislite strah kod sudija posle onolikog skidanja sudija sa lista prošle sezone. Te iste sudije su bili kvalitetne i čestite šest sezona dok je Partizan osvajao titule, i čim je Crvena zvezda osvojila jednu titulu, u FSS su se setili da mnoge sudije ne odgovaraju i njihovim brisanjem su poslali jasnu poruku šta se očekuje u ovoj sezoni.

Ceo krug se zatvara preko pojedinih novinara koji neprofesionalnim pisanjem kriju pravu istinu i stvaraju atmosferu da je Crvena zvezda klub koji utiče na neregularnost. Posebna priča je zloupotreba od strane FSS, penzionisanog generala Mirkova, oficira za integritet FSS, koji upada u svlačionice pred pojedine utakmice i zastrašuje igrače i o tome daje intervjue za medije, dodatno bacajući prašinu u oči čitavoj javnosti.

Pozivamo sve odgovorne u državi da se izjasne da li Partizan i FSS imaju mandat za ovakvu otimačinu i da li Partizan po svaku cenu mora da bude prvak? Da li je FK Partizan dolaskom nove uprave postao državni projekat?

Crvena zvezda neće sediti skrštenih ruku i odgovornost za sve što će se desiti u narednom periodu biće na onima koji na ovakav način vode FSS i tako uništavaju ono malo što je ostalo od srpskog fudbala.

Komentari / 0

Ostavite komentar