Da se mir vrati svuda odakle je protjeran

Čuvate svoju veru pravoslavnu, i to, ne rečima, već životom – delatno i istrajno, poručuju srpski arhijereji u Vaskršnjoj poslanici Srpske pravoslavne crkve.

 

Region 10.04.2015 | 13:32
Da se mir vrati svuda odakle je protjeran

Čuvajmo svetinju hrišćanskog braka jer je ona osnov uzvišene, zdrave i čestite hrišćanske porodice, poručuje se u Vaskršnjoj poslanici Srpske pravoslavne crkve.

"Pomolimo se Gospodu Vaskrslome da se mir vrati svuda odakle je proteran, na prvom mestu u naša srca i u naše domove", navodi u poslanici patrijarh srpski Irinej sa svim arhijerejima.

Obraćajući se sveštenstvu, monaštvu i vernicima, pred veliki hrišćanski praznik, srpski arhijereji podsećaju da je sila Hristovog Vaskrsenja kvasac jedine istinske slobode i zalog besmrtnosti i večnog života.

Vernici se, takođe, pozivaju da čuvaju svoju pravoslavnu veru, ne rečima, već životom, delatno i istrajno, i da u miru i ljubavi pohađaju svoje hramove i svetinje.

"Na ovaj Praznik nad praznicima, obradovani radošću Vaskrsenja Hristovog, pozdravljamo sve: majku koja čuva čedo pod srcem i nagnutu nad kolevkom svoga bolesnog deteta; pozdravljamo one koji stradaju i pate, prognane pravde Božje radi; pozdravljamo sve prezrene i ponižene, i sužnje u tamnici; pozdravljamo trudbenike i radnike, putnike po suhom, moru i vazduhu; pozdravljamo učene i neuke i sve one koji tragaju za večnim smislom i tajnom života; pozdravljamo sve bolesne i napaćene; pozdravljamo sve ljude pozdravom večne pobede: Hristos vaskrse – veru, nadu, ljubav i večni život donese, tugu i smrt odnese!", navodi se u poslanici SPC.

Izvor: Politika

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Suzuki

10.04.2015 22:31

Koja bi se halabuka digla da Reis ul Ulema u Bosni izjavi:Cuvajte svoju vjeru muslimansku,i to,ne rijecima,vec zivotom.Zabraniti sve religije zakonom na ovim nesretnim balkanskim prostorima.

ODGOVORITE
Name

BB

12.04.2015 17:38

Prvo se dobro zakuha na vjerskoj i nacionalnoj bazi pa se onda moli za mir i tako se to izgleda prenosi s koljena na koljeno da tradicija ne odumre.

ODGOVORITE