Tomaš: ABA mora da se mijenja!

"ABA liga nam ne donosi ništa dobro. To pod hitno treba promeniti i smatram da klubovi treba da vode to takmičenje, ali isto tako i savezi moraju da imaju neke ingerencije", smatra potpredsednik KSS.

Košarka 06.04.2015 | 22:00
Tomaš: ABA mora da se mijenja!

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević veruje da će KSS i klubovi naći zajedničku platformu pred sastanak u FIBA vezano za budućnost ABA lige.

"To nije tako jednostavno pitanje koje može da se reši za jedan dan. O tome razgovaramo već duže vreme i pred put u Ženevu sigurno ćemo ponovo da se sastanemo sa klubovima kako bismo tamo otišli sa zajedničkim stavom. Inače, Zvezda i Partizan nisu jedini o kojima treba da se vodi računa. Znam da oni imaju svoje interese, ali treba da brinemo i o ostalim klubovima iz Srbije, koji na neki način i čine bazu ovog sporta", izjavio je za "Kurir" Dejan Tomašević pred današnji sastanak u Sazonovoj na kojem će se okupiti predstavnici klubova, nakon čega će biti održana i skupština Saveza.

Potpredsednik KSS smatra da ovakva regionalna liga ne može da opstane i da pod hitno nešto treba da se menja.

"Sa ovakvom upravljačkom i vlasničkom strukturom, ABA liga nam ne donosi ništa dobro. To pod hitno treba promeniti i smatram da klubovi treba da vode to takmičenje, ali isto tako i savezi moraju da imaju neke ingerencije. Mislim da akcenat treba staviti na nacionalna prvenstva. Isto tako smatram da ima dosta prostora da se pregovara kako bi se našlo najbolje rešenje za srpsku košarku. Idemo u Ženevu da vidimo šta nam se tamo nudi", dodao je Tomašević.

On je istakao da je napravljen prvi korak ka donošenju rešenja za dobrobit košarke.

"Održan je sastanak u Beogradu kojem su prisustvovali svi vodeći ljudi Saveza iz regiona. To je prvi korak ka pronalaženju rešenja koje će doneti dobro košarci sa ovih prostora. Ništa preko noći ne može da se promeni, smatram da svi zajedno treba da vodimo računa o tome šta je najbolje za nas".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ca

06.04.2015 17:52

Dole ABa liga!

ODGOVORITE