Video: Nekad Darko i Kaveči, a danas Vela!

Nekad je pevala Kovačeviću i Kavečiju, danas je Karlos Vela idol Anoete! Meksikanac stigao do jubilarnog 150. nastupa u dresu Real Sosijeada. Samo su četvorica stranaca prebacila tu granicu.

Fudbal 04.04.2015 | 13:00
Video: Nekad Darko i Kaveči, a danas Vela!

Više od decenije je prošlo otkako su Ćabi Alonso, Darko Kovačević i Nihat Kaveči izazvali Real u šampionskoj trci i titulu ispustili za samo dva boda. I ko zna koliko će proći dok Real Sosijedad ponovo ne ojača dovoljno da napadne sam vrh u Primeri. Ali Anoeta barem ima novog heroja. Karlos Vela je protiv Kordobe postao tek peti stranac koji je u dresu Real Sosijedada odigrao makar 150. utakmica.

Pre njega to su učinili samo Kovačević, Čileanac Klaudio Bravo, Francuz Antoan Grizman i Rus Valerij Karpin, a sva je prilika da že Meksikanac nadmašiti i nekog od njih s obzirom na to da mu ugovor sa baskijskim klubom ističe tek 2018.

I nije u pitanju samo kvantitet, već i kvalitet. Vela je do sada postigao 55 golova za Sosijedad. Kovačević je istina nedodirljiv sa 107 pogodaka, Meho Kodro se zaustavio na koti 81, a Nihat je stao kod 58 golova. Turčinu se već ozbiljno drma treće mesto na listi najefikasnijih stranaca na Anoeti.

Naredna prilika da Vela uveća saldo biće subotnji okršaj sa Malagom, ali Meksikanac je pod znakom pitanja za gostovanje u Andaluziji. Do kraja sezone je ipak još 10 utakmica. Zbog povreda i loših igara ekipe sigurno je da neće nadmašiti učinak iz prošle sezone kada je postigao čak 21 gol (16 u Primeri, dva u Kupu kralja i tri u Ligi šampiona). Trenutno je tek na broju osam.

Ali Veli je tek 26 godina. A nigde se ne oseća tako lepo kao na Anoeti.

Komentari / 0

Ostavite komentar