Razbojništva u Trebinju sve brutalnija

Na području grada Trebinja sve više je pljački, a ono što je posebno zabrinjavajuće je to što su u poslednja dva slučaja ljudski životi bili ugroženi.

Republika Srpska 02.04.2015 | 18:44
Razbojništva u Trebinju sve brutalnija

Prije dvije noći masikrani razbojnik upao je u prodavnicu boja I lakova u trebinjskom naselju Ložiona, ispali hitac iz vatrenog oružja i odnio kasu u kojoj je, kako nezvanično saznajemo, bilo preko 4 hiljade maraka. Dan kasnije dvojica pljačkaša u naselju Gorica nakon što nisu uspjeli doći do novca prebila su prodavačicu u radnji koja je do sada pet puta opljačkana.

“Sinoć oko 20:55 časova upala su dva pljačkaša u radnju, tražili su novac. Pošto nisu našli onda su se razljutili i ovaj jedan je prišao, udario me u predjelu oka. Više nam ni život nije siguran, ni posao, ništa. Ne znam stvarno šta da kažem drugo”, kaže radnica Tatjana Butulija.

“Nije u putanju ni materiajlna šteta koja je uvijek šteta, ali su u pitanju životi radnika koji više nisu uopšte sigurni da rade na bilo kakvom poslu pa ni ovome. Ovdje se pojavljuju ljudi sa pištoljima, pa čovjek nije siguran ni u svojoj kući”, zabrinut je vlasnik prodavnice Slavko Drašković.

U CJB Trebinje kažu da se na poslednja dva slučaja trenutno radi, a da su od prethodna tri, dva rasvjetljena, što se smatra dobrim rezultatom.

“Aktivnosti su usmjerene u tom pravcu i sigurno će CJB Trebinje učiniti sve da i ova preostala dijela budu rasvjetljena, a osim toga preduzete su dvije aktivnosti preventivnog karaktera u smislu sprečavanja izvršenja takvih dijela”, tvrdi Milivoje Vuković, zamjenik načelnika CJB Trebinje.

Ono štoje posebno zabrinjavajući u rasvjetljenim slučajeva radi se o istim izvršiocima.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

opel astra

02.04.2015 17:32

Cijenim rad trebinjskog mup-a, stvarno su momci pod velikim pritiskom,nemaju odmora, prekovremeni sati, puno noćnih smjena,finansijska kriza, a u gradu ima sve više krokodila kojima je mala baruština za hvatanje plijena. Ovdje je problem u tužilaštvu i sudu ne procesuiraju kvalitetno povratnike krivičnih djela, u normalnom svijetu za povratnika ide maksimalna kazna za neko djelo ako ga ponovi, a pogotovo za djela gdje je došlo do upotrebe vatrenog oružja i prijetnje lišavanju života.Taman je Trebinje bilo izašlo sa strana crne hronika u vezi automafije, a sada ponovo razne gluposti koje štete i gradu, i narodu, sramota. Gdje su te više kamere što su obećali i Dobrovi i Slavkovi, kad će biti postavljene..

ODGOVORITE
Name

sudex

02.04.2015 21:20

Bitno je da skupstina raspravlja o praznicima i da se bazira na Banjalucki okrug. Veliki dio RS propada sve dublje u probleme i kriminal opasan po zivote samog naroda... Al cudno narodi dalje trpi!!! Sretno!

ODGOVORITE