Krivična prijava protiv uprave Bobar banke

Povjerioci i deponenti Bobar banke, koji su u banci imali više od osiguranih 50.000 KM, najavljuju krivične prijave i tužbe protiv odgovornih osoba u Bobar banci koje su, kako kažu, dozvolile da se banka nađe pod prinudnom upravom.

Republika Srpska 02.04.2015 | 11:36
Krivična prijava protiv uprave Bobar banke

Svetozar Mihajlović, direktor bijeljinskog preduzeća „Duvan“, kome je likvidaciona uprava Bobar banke priznala potraživanje od 465.000 KM, kaže da se ovo preduzeće neće tako olako odreći teško zarađenog novca.

„Pokušaćemo da zajedno sa drugim povjeriocima Bobar banke organizujemo okrupnjavanje tužbe, kako bismo izvršili što veći pritisak na likvidacionu upravu Bobar banke. Nećemo dozvoliti da se sve ovo otegne unedogled i da postepeno padne u zaborav“, kaže Svetozar Mihajlović.

Krivične prijave protiv odgovornih osoba u Bobar banci već pripremaju grad Trebinje i Distrikt Brčko, kojima je u ovoj banci blokirano ukupno oko 25 miliona KM, zbog čega su se ove lokalne zajednice suočile sa ogromnim finansijskim problemima.

Sudeći po nedavnim izjavama likvidacionog upravnika Bobar Banke Mileta Maksimovića, likvidaciona uprava će se u ovoj godini uglavnom baviti naplatom plasiranih kredita i vraćanjem oko 50 miliona KM Agenciji za osiguranje depozita BiH. Postupak namirenja krupnih štediša i povjerilaca, kako sada stvari stoje, mogao bi trajati godinama, sa malim izgledom da u potpunosti budu i namireni.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

opel astra

02.04.2015 09:40

Morate se javiti Velikom Baji, glasali ste da pobijedi i sada izdržite, ovo je ništa šta nas čeka ubuduće...

ODGOVORITE
Name

Miki

02.04.2015 10:23

SNSD i Baja su navodni čuvari RS i Srba u BiH . Vrijeme pokazuje da su nas oni doveli u propast .Buduće istrage će pokazati ko je kumovao ovakvoj atmosferi .Živi bili pa vidjeli .

ODGOVORITE
Name

Требиње

02.04.2015 10:47

Обавезно настојати да се ови а и сви слични марифетлуци истјерају на чистац.Доста је више организованог пљачкања овог осиромашеног народа-само му још душу нисте узели а и тога се не бисте либили само када би могли уновчити. То ће се заташкати захваљујући коалицији Црвених Кмера са Папцима

ODGOVORITE
Name

bijeljina

02.04.2015 11:14

Hitno sprovoditi istragu, ovo je zlocin. Vlasnici,direktori filijala, svi moraju propjevat. Unistili su mnoge porodice, firme koje su se borile da vracaju kredite, a na drugoj strani su dodjeljivani milionski krediti za koje su vec unaprijed znali da se nece vracati. Sve u dogovoru sa vlastima. Sta je jos ostalo a da nam nisu unistili.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

02.04.2015 11:20

Ma pozdravite se sa lovom. To vam je ionako bio visak. Lova se trosi i investira a ne da je drzite u banci. Zato vam je i propala. Drugi su uzimali kredite da naprave posao, placali visoke kamate u toj banci a vi bi onako jos da ste dobri. Vidi se da nemate ideje. Nije mi zao vas nimalo.

ODGOVORITE