Dragnu Ðuriću suđenje počinje 14. aprila

Početak suđenja predsednika Upravnog odbora Vetarinarskog zavoda Dragana Ðurića i još šestoro optuženih za malverzacije sa mineralnim đubrivom iz pančevačke "Azotare", zakazan je za 14. april pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Srbija 01.04.2015 | 11:21
Dragnu Ðuriću suđenje počinje 14. aprila

Do tog datuma, sud treba da odluči o predlogu tužilaštva za organizovani kriminal o spajanju postupka sa slučajem "Azotara" u kojem je prvookrivljeni bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Tužilaštvo je na priprenmom ročištu stavilo predlog za spajanje postupka, sa njim su se saglasili branioci, a odluku će doneti krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud), precizirala je za Tanjug portparol suda Tanja Koljenšić.

Osim Ðurića, koji je vlasnik "Zekstre" i bivši predsednik FK "Partizan" optužnica tereti i direktora DOO „Akter"Tihomira Trišića, vlasnika i ovlašćenog lica DOO „Staša" Milana Divljaka, bivšeg predsednika UO HIP „Azotara" Pančevo Radosava Vujačića, zamenika generalnog direktora HIP „Azotara" Pančevo Mihajla Grujića, kao i Branka i Gordanu Mijić - vlasnike i odgovornih lica privrednih društava „1. oktobar" AD i „Gradska pekara" AD iz Somobra.

Oni su optuženi zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica prilikom ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih đubriva u pančevačkoj "Azotari" od 2009. do 2012. godine.

Tužilaštvo sumnja da je na taj način budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu, a da je prometom neregresiranog đubriva privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena korist od 625 miliona dinara.

Prema Vujačiću i Grujiću vodi se još jedan krivični postupak takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP "Azotari".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

David Štrbac

01.04.2015 13:38

A Boska!

ODGOVORITE