Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da su najnoviji pritisci Haškog tribunala, koji traži povratak lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, politički, a ne pravni, te poručio da će Vlada Srbije učiniti sve da očuva političku i ekonomsku stabilnost zemlje i nikoga neće hapsiti na prepad.

Srbija 31.03.2015 | 22:51
Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Vučić je nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke /SNS/, čiji je lider, rekao da je o odluci Tribunala saznao sa sajta tog suda i da će odluku o eventualnom izručenju donositi na osnovu Šešeljevog zdravstvenog stanja i "polako".

"Treba da utvrdimo kakvo je njegovo zdravlje, kako se to i dalje kreće, da vidimo proceduru, polako", rekao je Vučić.

On je naglasio da neće biti nikakvog spektakularnog hapšenja Šešelja i ocijenio da je najnovija odluka Tribunala skandalozna.

"Mislim da je sve ono što su uradili u ovom slučaju skandalozno", rekao je Vučić.

On je podsjetio da Hag ništa nije pitao Beograd kada je odlučivao da Šešelja vrati u Srbiju i poručio da na ovom slučaju neće biti ponižavana Srbija.

"Nisu ljudi džakovi da ih isporučujete i tražite kada vam se prohte. Neka ne očekuju da kleknem i kažem, joj mili moji. Srbija ima svoj nacionalni ponos koji niko neće da gazi", rekao je Vučić.

On je konstatovao da se ispostavilo da je ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin bio u pravu kada je rekao da je Šešelj poslat da destabilizuje vlast u Srbiji.

"Sećate se da su ga oni spakovali i poslali nam ga. Prvo su tražili da ga špijuniramo, da vidimo gde će da jede, da spava", podsjetio je Vučić i dodao da je Tribunal puštanjem Šešelja samo Srbiji izazvao probleme.

"Sad ćemo da vidimo šta je to novo što traže od nas", rekao je srpski premijer.

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Гојко, Република Српска

31.03.2015 18:35

" Вучић: Шешеља нећемо хапсити на препад " Колико ја разумијем ово хапсиће га спектакуларно уз директан пренос на телевизији пинк.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

31.03.2015 18:35

Toliko su se razočarali što im plan sa Šešeljem nije uspeo da su odigrali zadnju kartu. Neće im uspeti da izazovu nerede i nemir među građanima Srbije a i sirom Balkana. ...

ODGOVORITE
Name

LAZO

31.03.2015 18:55

HAPSICE GA NEKA DRUGA POLICIJA.

ODGOVORITE
Name

vuk

01.04.2015 04:14

Prpa brale treba uhapsiti srpskog "Kralja"

ODGOVORITE
Name

Требиње

01.04.2015 14:04

Srbija ima svoj nacionalni ponos koji niko neće da gazi", rekao je Vučić. Зато ћу прво да се посаветујем са Тонијем Блером уз кафицу, па ћу видјети шта ми каже ММФ и Мајкл Кир би па ћу онда по споразуму ИПАП пустити НАТО да га они хапсе, а ја ћу изјавити глупом народу да неће Србин Србина хапсити више и давати га бјелосвјетским ништаријама

ODGOVORITE