Viktor: Kei je favorit, ali mogu protiv njega!

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da su njegova taktika i samopouzdanje bili presudni u pobedi nad Simoneom Bolelijem u drugom kolu Mastersa u Majamiju.

Tenis 29.03.2015 | 19:20
Viktor: Kei je favorit, ali mogu protiv njega!

Troicki se plasirao u treće kolo, pošto je savladao Italijana Simonea Bolelija sa 2:1 u setovima (7:5, 3:6, 6:4).

"Znači mi što sam u opet trećem kolu Majamija, ovo je jedan od najvećih turnira. Boleli je u sjajnoj formi, igra sjajan tenis, vrlo je agresivan."

"Mislim da sam odigrao taktički dobro. Zaista sam srećan što sam pobedio. Dobro sam trenirao poslednjih par dana, imao sam samopouzdanja u meču, to je presudilo", rekao je Troicki novinarima posle meča.

Boleli je u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Troickom, ali je srpski teniser do kraja seta uspeo da preokrene rezultat.

"Posle tog brejka u prvom setu počeo sam da igram sjajan tenis, možda je to bila jedna od mojih najboljih partija u poslednje vreme. Fokus je bio neverovatan, dobijao sam skoro svaki poen, sve je išlo sjajno i uspeo sam da preokenem set", rekao je Troicki novinarima posle meča.

Na startu drugog seta Troicki je poveo sa 1:0, a već u narednom gemu je imao dve prilike za brejk.

"Mislim da je tu trebalo da prelomim meč, ali nisam to iskoristio. Promašio sam jednu laku loptu i on je uspeo da se vrati i uzme taj set. Ali, u trećem setu sam uspeo da vratim igru... Zadovoljan sam što sam pobedio prilično teškog protivnika u drugom kolu", kazao je Troicki.

Srpski teniser će u narednom, trećem kolu Majamija igrati protiv Japanca Keija Nišikorija.

"Definitivno je on favorit. Neće biti lako... Dobio sam ga jednom, znam šta treba da igram. On je od tada, doduše, dosta napredovao, ali ako igram dobar tenis mislim da imam šanse", rekao je Troicki.

Komentari / 0

Ostavite komentar