Napali direktoricu u školskom dvorištu

Tatjanu Vilendečić, direktoricu OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u Banjaluci, napala je grupa od desetak momaka na igralištu ove škole.

Republika Srpska 27.03.2015 | 07:33
Napali direktoricu u školskom dvorištu

Napad se desio u toku nastave, nakon što im je rekla da tu ne mogu igrati fudbal jer djeca treba da imaju čas fizičkog vaspitanja.

"Negdje oko 16 časova, na početku četvrtog časa, prišla sam grupi momaka koji su igrali fudbal i pitala ih jesu li se kome obratili i tražili dozvolu da koriste školsko igralište, jer je u tom trenutku bio u toku nastavni proces. Takođe, tu je bio i kamion sa materijalom za sanaciju krova, koji je zauzimao drugi dio školskog igrališta, pa djeca koja su imala čas fizičkog nisu imali gdje da ga obave. Poslije toga kreću problemi", pojašnjava ona za Nezavisne novine.

Kako navodi, salva pogrdnih riječi i prijetnji je zatim upućena na njen račun, a u jednom trenutku su se svi mladići okupili i opkolili je.

"Na moje najnormalnije pitanje, koje uvijek postavljam svima koji koriste igralište koje pripada školi, dobila sam more pogrdnih riječi na svoj račun, tipa 'šta hoćeš ti, seljanko, ko si ti u uopšte', 'mi smo organizovali ovo igralište, nije ovo tvoja prćija', i neke riječi koje nisu za novine. Nakon toga su mi govorili da im moram dokazati da sam ja direktor, opkolili su me, unosili mi se u lice, galamili i poručili mi prijeteći da poznaju mog sina", vidno potresena priča Vilendečićeva i dodaje da je, pošto se osjećala ugroženo, bila primorana da pozove policiju, koja je došla i upozorila mladiće da se ubuduće ne smiju tako ponašati.

Vilendečićeva priča da je o incidentu obavijestila i resorno ministarstvo te tražila pojačan policijski nadzor nad školskim igralištem, s obzirom na to da, kako kaže, ovo nije prvi put da je osoblje ove škole imalo slične probleme.

"Ovaj problem se vuče odavno, ali nikada niko nije uradio nešto ovako. Učitelji i nastavnici kao miševi prvo proviruju kroz prozor zbog straha da li nekoga ima na terenima, pa tek onda izlaze, jer ih ne smiju pitati da se sklone. Našu djecu, školsku, zatvaramo u salu ili ih vodimo negdje sa strane da se bave sportom. Pa to je nečuveno, valjda oni treba nas da pitaju da koriste igralište, a ne mi njih. Poslije ovoga slučaja, pedagogica mi je otvoreno rekla da se boje tih momaka", kazala je direktorica.

Momci koje je policija primorala da napuste teren kažu kako će o ovome obavijestiti i gradonačelnika.

"Mladi smo da bi se bez sporta nosili sa problemima vremena u kome živimo, pa smo često na školskom, bavimo se sportom. Mlade ljude, umjesto izgonjenja, treba privlačiti sportskim terenima i događajima", navodi se u njihovoj objavi na Facebooku.

Igra dozvoljena

I majstor u ovoj školi Mile Tubić kaže da se djeca redovno igraju na školskom igralištu te da im osoblje zbog toga ne pravi probleme.

"Stalno se igra na našim igralištima, tokom ljeta po čitav dan i niko im ne brani. Po čitavu noć mladi znaju sjediti ljeti na školskom igralištu, a niko im ni riječ ne kaže", naveo je on.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boki

27.03.2015 09:21

Policija u Banjaluci je preblaga sa maloljetnim delikventima već dug niz godina, svi smo svjedoci toga. Plodove toga i sami ubiru jer i njih sve češće fizički napadaju. Ovdje treba napomenuti i vrlo važan detalj koji "veže ruke" policiji, a to da su ta problematična djeca nerijetko djeca uticajnih ljudi. Na žalost, dovoljno je da je neko advokat ili da radi makar prosječan posao u državnoj službi i radnik policije već počinje da se boji za svoj posao, ako se balavac zaleti na njega, a on mu ne smije vratiti...jer mame i tate to ne zanima, već samo "sunce njihovo".

ODGOVORITE
Name

Bojan

27.03.2015 09:49

Ova koja sebe naziva direktorom skole je SNSD-ov pulen i kao i svi njihovi puleni,ponasa se drsko i nadobudno.Mogu samo da zamislim kako se ponasala prema ovoj djeci koja su igrala fudbal na igralistu.Sta je ocekivala? Da na njene prijetnje i viku neko ustukne? S obzirom da pripadnici ove sekte uce od svevisnjeg Predsjednika, vjerovatno se tako desilo.To nisu bili delinkventi ili narkomani,nisu rusili,razbijali ili se drogirali, nego su se rekreirali!!! Eeeejjj...A onda im dodje neka fukara koja misli da je skola njeno vlasnistvo i tjera ih.Da je neko izasao i lijepo objasnio momcima da treba da se odrzi cas,siguran sam da ne bi pravili probleme.Ta zena je inace konfliktna i ne cudi me reakcija djece koja su igrala fudbal.

ODGOVORITE