Sad i Linta traži smjenu Toleta i Ćurkovića!

"Da li bi čelnici fudbalskog saveza neke druge evropske države ostali na funkciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih vođa"?!

Fudbal 25.03.2015 | 18:40
Sad i Linta traži smjenu Toleta i Ćurkovića!

Predsednik Koalcije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozvao je danas predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i potpredsednika Ivana Ćurkovića da podnesu ostavke zbog podrške Davoru Šukeru za izbor u Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA).

Iako je FSS, nakon višednevne polemike u javnosti zbog Šukerovih fotografija na grobu Ante Pavelića u Madridu, izjava o Kosovu i zaštite Josipa Šimunića posle ustaškog pozdrava "Za dom spremni", povukao javnu podršku i saopštio da će njihov stav ostati tajna, Linta smatra da su na taj način ostali pri prvobitnom stavu.
"Pored toga, Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsednika UEFA Mišela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica UEFA sa činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Jevrejima i Romima. Verujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala izbor Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije", poručio je Linta.

Prema njegovim rečima, postavlja se pitanje da li bi čelnici Fudbalskog saveza neke druge evropske države ostali na funkciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih vođa.
"Odgovor je veoma jasan. Istog trenutka bi bili prinuđeni da podnesu ostavke", istakao je Linta.

Šuker je na jučerašnjem kongresu UEFA u Beču postao prvi Hrvat koji je izabran u Izvršni komitet. On je dobio 34 glasa, a za izbor mu je bila potrebna podrška 28 Saveza.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

linta

25.03.2015 18:18

Ulitao se Linta.Jedan od rijetkih gospodina u sportu je Curkovic. Drugo,bolje da je neko u komsiluku dobio podrsku, nego neki,neki.

ODGOVORITE