U PL nije baš dobro biti lokal-patriota!

Skaj Sports nas je slatko nasmejao! U engleskoj Premijer ligi se očito ne isplati biti lokalpatriota. Kada se baci pogled na grafiku koju je pripremio Skaj Sports, jasno se vidi da najbolji klubovi elitnog ranga takmičenja nemaju ni desetinu igrača koji su ponikli u timu u kojem trenutno igraju.

Fudbal 25.03.2015 | 15:40
U PL nije baš dobro biti lokal-patriota!

Još ranije se pojavila priča da predsednik Fudbalskog saveza Engleske Greg Dajk smatra da je Hari Kejn pokazao koliko dobro može biti davanje šanse domaćim igračima, pa da pravila treba da se menjaju.

Za Engleze je zabrinjavajuće ovo što se može videti na sledećoj grafici. Na primer, Čelsi ima samo tri igrača ponikla u mlađim kategorijama, Totenhem četiri, Mančester Siti šest, dok po osam broje Arsenal, Sautempton i Njukasl. Tri poslednjeplasirana tima na tabeli imaju najviše takvih fudbalera.

Da stvar bude još gora, igračima poniklim u klubu smatraju se i neki fudbaleri koji nisu Englezi, a među njima su između ostalih Asmir Begović i Rafael jer su oni trenirali u svojim timovima u razdoblju između 15. i 18. godine.

Da li je ovo kraj Premijer lige kakvu poznajemo?

Komentari / 0

Ostavite komentar