Djelimično ukinuta odluka Vrhovnog suda

Ustavni sud Hrvatske delimično je ukinuo odluku Vrhovnog suda kojom je Branimir Glavaš vraćen u istražni zatvor, ali to ne znači da on izlazi iz Remetinca u kojem se nalazi od 5. marta.

Region 24.03.2015 | 18:30
Djelimično ukinuta odluka Vrhovnog suda

Glavašev branilac Višnja Drenški - Lasan rekla je da je delimično usvojena njihova ustavna tužba i da je Ustavni sud celu priču vratio na ponovno odlučivanje pred Vrhovni sud.

"Nije ukinuo istražni zatvor. Glavaš danas ne ide iz zatvora već je sve vraćeno na ponovni postupak na Vrhovni sud", pojasnila je Drenški Lasan.

Glavašu je određen istražni zatvor, jer je Vrhovni sud zaključio da je takva mera obavezna za okrivljene kojima je izrečena kazna veća od pet godina.

Ustavni sud Hrvatske ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravosnažno osudio Glavaša na osam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku 1991. i 1992. godine. Ukinuta je presuda u slučajevima "garaža" i "selotejp".

Na snazi je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar