Ružić: Ja krao od Partizana?! Ne!

Nekadašnji član Uprave FK Partizan, socijalista Branko Ružić tvrdi da se nije ovajdio dok je bio u vrhu kluba.

Fudbal 24.03.2015 | 12:40
Ružić: Ja krao od Partizana?! Ne!

Nova uprava FK Partizan nedavno je saopštila da je od prethodne nasledila dug od 15-ak miliona evra.

Dok navijači Partizana čekaju odgovore na pitanja gde je silni novac od prodaje gomile igrača, jedan od onih koji je bio u prethodnoj upravi, funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić tvrdi da on nije uzeo ni dinara za vreme provedeno u klubu.

"Nisam krao, ne znam kako se kradu te pare. Nadležni organi su u više navrata proveravali rad i prethodnih uprava i ove u kojoj sam ja bio, i nisam primetio da su našli bilo šta", rekao je Ružić u intervjuu dnevniku "Blic".

Upitan koliko je novca zaradio u FK Partizan, Ružić je odgovorio: "Ništa" i nastavio:

"Partizan je moja pasija. Bio sam tu, pomogao sam koliko sam mogao. To mi je bila čast i privilegija i mislim da sam ostavio dovoljan trag, koliko god on bio skroman".

U emisiji "Reporter" TV B92, Ružić je okarakterisan kao pripadnik "organizovane kriminalne grupe", kako su nazvane i bivše i sadašnje uprave klubova.

O tome kaže:

"Reč je o preteškim kvalifikacijama. Naravno da se ne osećam kao pripadnik bilo kakve organizovane kriminalne grupe. Zalažem se za transparentno poslovanje fudbalskih klubova, pre svega FK Partizan, za koji sam vezan i emotivno, a bio sam i u upravi. Ako ima spornih momenata, treba ih istražiti".

Na pitanje da li su "navijači leglo kriminala", Ružić odgovara da "99 odsto navijača vole klubove", da oni navijaju srcem i sa emocijom, a ne iz interesa.

"Sa druge strane, svuda ima onih sa dekandentnim tendencijama, i među navijačima, kao i u celom društvu".

Komentari / 0

Ostavite komentar