Lindzi Von = Ingemar Stenmark!

Američka skijašica Lindzi Von izjednačila je rekord legendarnog Ingemara Stenmarka od 19 titula u Svetskom kupu.

Ostali sportovi 20.03.2015 | 19:00
Lindzi Von = Ingemar Stenmark!

Vonova je u četvrtak u francuskom Maribelu osvojila Kristalni globus u superveleslalomu, i to samo dan pošto je došla do titule u spustu.

Bez sumnje, jedna od najboljih skijašica današnjice, ako ne i najbolja, u Maribelu je takođe broj svojih trijumfa popela na 67, što je rekord u konkurenciji žena.

„Ingemar je legenda našeg sporta i neko ko mi je oduvek bio idol. Počastvovana sam što me pominju u istoj rečenici sa njim“, rekla je Vonova.

Na pitanje da li će moći da sustigne Stenmarkov rekord od 86 trijumfa u Svetskom kupu, američka skijašica je odgovorila:

„Matematički, definitivno je moguće, ali to mi nije cil. Moj cilj je samo da nastavim sa pobedama“.

Vonova se početkom ove sezone vratila na stazu pošto je veći deo prethodne dve sezone propustila zbog ozbiljnih povreda kolena. Ranije ove sezone, pretekla je rekord Austrijanke Anemari Moser-Prel od 62 pobede u elitnom takmičenju, koji je bio na snazi 35 godina.

Amerikanka je tokom karijere osvojila četiri velika Kristalna globusa, sedam malih u spustu, pet u superveleslalomu i tri u superkombinaciji.

Stenmark je tokom bogate karijere tri puta bio ukupni pobednik Svetskog kupa, a po osam puta je osvajao Kristalne globuse u slalomu i veleslalomu.

Komentari / 0

Ostavite komentar