LŠ, najava: Može li i Siti kao što je PSŽ?!

Posle duela Borusije i Juventusa u Dortmundu i Barselone i Mančester Sitija u Kataloniji biće poznata poslednja dva učesnika četvrtine finala Lige šampiona.

Fudbal 18.03.2015 | 17:20
LŠ, najava: Može li i Siti kao što je PSŽ?!

'Bjankoneri' su u prvom meču u Torinu slavili protiv BVB sa 2:1, ekipa Jirgena Klopa od tog meča nije primila gol, ali ga nije ni postigla u poslednja dva duela.

S druge strane, Barselona, koja je i prošle sezone u istoj fazi eliminisala 'Građane, samo je dva puta eliminisana posle pobede u prvom meču, pre dve decenije, najpre od Kelna, a zatim od Meca.

Utakmicu u Dortmundu sudiće srpski arbitar Milorad Mažić.

Plasman među osam najboljih u utorak su obezbedili Monako eliminacijom Arsenala i Atletko Madrid, koji je posle penala porazio Bajer iz Leverkuzena, dok su to ranije učinili Real Madrid, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen i Porto.

Juventusu u korist ide situacija u Kalču jer ima 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.

"U Dortmundu moramo da igramo bolje, pogotovo s tehničke tačke gledišta. Biće teško i moramo da postignemo gol, ukoliko želimo da se plasiramo u narednu fazu, ali se meč sigurno neće završiti 0:0. Znamo sve kvalitete Borusije. Naravno, biće nam i potrebna sreća.", rekao je trener Juventusa Masimo Alegri, "Da li ćemo igrati sa tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji? Ne znam, postoji ta opcija, ali i dalje imam vremena da odlučim. Treba uzeti u obzir i to da imamo prednost iz prvog meča".

Juve će najverovatnije biti oslabljen neigranjem Andree Pirla.

"Markizio i Pirlo su fundamentalno dva različita igrača. Andrea ima mogućnost da nabije tempo meča, lako čita meč i diktira tempo. Takođe, njegovi slobodnjaci su 'smrtonosni'. S druge strane, i Klaudio ima sjajnu sezonu iza sebe, što me ne čudi nimalo jer je jedan od najboljih veznjaka u Evropi. Imamo sreću da imamo takva dva igrača u našem timu", zaključio je Alegri.

Ekipa Jigrgena Klopa uspela je serijom dobrih rezultata da pobegne iz opasne zone u Bundesligi, pa im sada ni Evropa nije daleko, ali je ipak daleko bitnija činjenica da se ekipa podigla iz letargije i ponovo počela da igra fudbal na kakav je navikla svoje navijače.

"Ovo je jedan od najvećih izazova u svetu fudbala, pošto igramo protiv italijanske ekipe kojoj je dovoljan i remi za poraz. U potpunosti smo spremni. Primili smo golove u Torinu na kontru, ali su imali šanse i u drugom poluvremenu. Poseduju neverovatno iskustvo, veoma su lukavi, ali ne i nepobedivi. Moramo da zadžimo hladnoću jer nas i minimalna pobeda vodi dalje", jasan je Klop.

Harizmatčni stručnjak se zatim osvrenuo 18 godina unazad, dodavši da niko ne smatra da je Kalčo 'mediokritet'.

"Predstojeći meč oživeće sećanja na 1997. godinu, kada je Borusija bila bolja od Juventusa, ali to mora da se zaboravi čim čujemo početni zvižduk pištaljke. Imamo šansu da prođemo u sledeću fazu i na to smo potpuno fokusirani, ali nam je potreban jedan izvanredan nastup za prolaš, kao i svima u ovoj fazi. NIsmo to uspeli u Italiji nadamo se da ćemo ovde... ", poručio je Klop.

Fudbaler Barselone Andreas Inijesta rekao je da se nada da će njegova ekipa nastaviti pobednički niz i protiv Mančester Sitija i da će se plasirati u četvrtfinale.

"Nadam se da ćemo protiv Sitija nastaviti seriju dobrih rezultata. Moramo da budemo 200 odsto koncentrisani. Da, imamo dobar rezultat, ali ne smemo da mislimo da nam je taj rezultat iz prvog meča osigurao plasman", rekao je Inijesta, "Siti ima dobre igrace, oni su dobar tim. Veoma su opasni, pogotovo u napadu".

Barselonu, koja je na krilima Lionela Mesija preuzela čelo tabele u nacionalnom šamponatu, za vikend očekuje derbi meč Primere sa najvećim rivalom Real Madridom.

"Istina je da nas očekuje Real, ali nismo u mogucnosti da razmišljamo o njima. Moramo da idemo korak po korak. Ekipa zna da može da osvoji trofeje u svim takmičenjima, ali ne smemo da srljamo", dodao je Inijesta.

Trener Barselone Luis Enrike takođe deli mišljenje sa svojim vezistom.

"Potpisao bih remi jer nam omogućava prolazak u četvrtfinale Lige šampiona, ali mi uvek idemo na pobedu", rekao je Enrike, istakavši da tim razmišlja isključivo o Sitiju, a ne o predstojećem El Klasiku.

Barsa će u ovom meču biti oslabljena neigranjem Serhija Busketsa, dok će Siti biti jači za Jaju Turea.

"On je naš ključni fudbaler, ali moraćemo bez njega. Možda će ga zameniti Maćerano u sredini. Ture je kompletan igrač, a njegova fizička snaga im daje dodatni kvalitet", istakao je Enrike.

Fudbaler Mančester Sitija David Silva rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u revanšu, istakavši da niko nije verovao ni u trijumf Pari Sen Žereman nad Čelsijem.

"Mnogi nisu verovali da Pari Sen Žermen može da izbaci Čelsi, posebno sa igračem manje na terenu, tako da znam da je sve moguće, ne samo u Ligi šampiona već i u svakoj utakmici", rekao je Silva, "Svi misle da će Barselona proći dalje, ali nadam se da ćemo dobro odigrati, nismo pod pritiskom zato što igramo u gostima. Važno je da ne primimo gol, jer bi se onda stvari zakomplikovale. Igrali smo dobro u drugom meču sa Barselonom prošle godine, bili smo rasterećeni, videćemo šta će biti sada“.

Defanzivac Sitija Pablo Sabaleta rekao je da "ništa nije nemoguće" i dodao da njegov tim poseduje kvalitet da savlada Barselonu.

"Igraćemo protiv jednog od najjačih timova na svetu, ali ovo je fudbal i u njemu ništa nije nemoguće. Verujem da imamo kvalitet da dodjemo do dobrog rezultata. Znamo da neće biti lako", kazao je Sabaleta.

Obe utakmice revanša osmine finala na programu su u tradicionalnom terminu od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar