Duma odbila da minutom ćutanja oda počast Nјemcovu

Poslanici ruske Državne dume odbili su danas da minutom ćutanja odaju počast opozicionaru, bivšem poslaniku Borisu Nјemcovu, ubijenom u centru Moskve 27. februara.

Svijet 17.03.2015 | 14:48
Duma odbila da minutom ćutanja oda počast Nјemcovu

Na današnjem zasedanju donjeg doma parlamenta, prvom posle ubistva Nјemcova, opozicioni poslanik Dmitrij Gudkov predložio je da Duma minutom ćutanja oda počast poznatom političaru i bivšem potpredsedniku vlade.

"Bez obzira na to što nisu svi delili njegovo mišljenje, mislim da će biti ispravno da ljudski odamo poštu minutom ćutanja", kazao je Gudkov.

Predsednik Državne dume Sergej Nariškin, iz vladajuće Jedinstvene Rusije, međutim, odbio je da se glasa da li da se taj predlog uvrsti na dnevni red, rekavši da je u ime Dume već uputio telegram saučešća porodici.

Lider ultranacionalističke Liberalno-demokratske partije Rusije Vladmir Žirinovski kazao je da se počast minutom ćutanja "odaje samo odlukom Saveta Dume i na Dan žalosti u državi".

Nakon toga, počast su odali samo Gudkov i poslanik iz Pravedne Rusije Valerij Zubov.

Za razliku od donjeg doma parlamenta, gornji dom, Savet Federacije minutom ćutanja je, na predlog potpredsednika tog doma, 4. marta odao počast bivšem poslaniku i potpredsedniku Dume.

Izvor: Beta

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar