Ekleston: Red Bul je u pravu 100%!

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je da su čelnici Red Bula u potpunosti u pravu jer su tražili da se izjednače performanse svih motora u Formuli 1.

Ostali sportovi 17.03.2015 | 18:00
Ekleston: Red Bul je u pravu 100%!

Šef austrijske ekipe Kristijan Horner je tokom Velike nagrade Australije rekao da bi Svetska automobilska federacija trebalo da se postara da dominacija Mercedesa ne učini šampionat dosadnim. Potom je Helmut Marko upozorio da bi Red Bul mogao da se povuče iz Formule 1, jer sadašnji propisi, po njegovim rečima, ubijaju sport.

Eklston je ovoga puta stao na stranu Red Bula, istakavši da postoje pravila koja bi mogla da omoguće FIA da napravi određene izmene ako se ispostavi da Mercedes ima nepravednu prednost. Nemački tim je prošle sezone bio potpuno dominantan, a u istom stilu protekla je i prva trka sezone, na kojoj je trijumfovao Luis Hamilton, ispred Nika Rozberga.

„Red Bull je 100 odsto u pravu. Postoji pravilo koje je Maks Mozli uvrstio da u slučaju da neki tim ili dobavljač motora uradi nešto magično, što Mercedes i jeste uradio, FIA može da izjednači stvari. Mercedes je uradio prvoklasan posao, što je svima jasno. Ono što je trebalo da uradimo je da ’zamrznemo’ Mercedesove motore i ostavimo ostale da urade šta žele da bi ih sustigli“, naglasio je Eklston.

Eklston je, takođe, negirao nagoveštaje da vlasnik Red Bula Ditrih Mateših želi da napusti Formulu 1.

„Da li će to uraditi, ko zna? Ditrih je sportski tip i ne verujem da će odlučiti da odustane jer je pobeđen. Pre će napustiti Formulu 1 u trenutku kada pobeđuje“, istakao je Eklston.

Komentari / 0

Ostavite komentar