Obustava rada ljekara na sjeveru Kosmeta

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je da će zdravstveni radnici danas na sat vremena obustaviti rad, protestujući na taj način zbog loše bezbednosne situacije i kršenja osnovnih ljudskih prava na Kosovu.

Srbija 11.03.2015 | 11:56
Obustava rada ljekara na sjeveru Kosmeta

Neposredan povod za jednočasovnu obustavu rada je problem koji su u ponedeljak veče lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici imali kada su zatražili da im se, umesto na albanskom, na srpskom jeziku dostavi nalog za obdukciju tragično nastradale dr Dušanke Andrejević.

Policajci su tom prilikom zapretili da će privesti dvojicu lekara ako ne izvrše nalog za obudkciju koji je izdao javni tuižilac, a koji je bio ispisan samo na albanskom jeziku.

Ivanović je kazao da će zdrastveni radnici danas protestvovati obustavom rada u trajanju od jednog sata od 12 do 13 sati i da će tada primate samo hitne slučajeve.

Protest će biti organozovan, kako je Ivanović rekao, zbog diskriminacije koju sprovode kosovske institucija, nasilja koje ne sprečavaju i ponašanja međunarodne zajednice, odnosno “Euleksa, koji ne osigurava bezbedne uslove za život, koji ne omogućavaju osnovna ljudska prava - prava na rad, slobodu, pravo na život”.

Odluka o jednočasovnoj pretesnoj obustavi radi doneta je od strane svih zdrastvenih institucija sa severa Kosova a pridružiće im se i ostale zdravstvene ustanove na Kosovu, kazao je Ivanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar