FIBA od 1. maja ne priznaje ABA ligu!

"Odbor je odlučio da povuče priznanje Jadranske lige. Ova odluka stupa na snagu na kraju sezone 2014/2015, odnosno 1. maja 2015", navodi se u zvaničnom pismu FIBA.

Košarka 10.03.2015 | 19:40
FIBA od 1. maja ne priznaje ABA ligu!

Bord evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) zvaničio je obavestio čelnike regionalnog takmičenja i relevantne nacionalne federacije da odluka o povlačenju priznanja ABA lige stupa na snagu 1. maja.

Košarkaški savez Srbije (KSS) preneo je dopis koji je izvršni direktor FIBA Kamil Novak poslao predsedniku Jadranske lige Radovanu Lorbeku.

"Bord FIBA je razgovarao o statusu vaše lige, koja nije bila u stanju da dokaže da ispunjava sve zakonske i regulatorne zahteve. Odbor je odlučio da povuče priznanje Jadranskoj lige. Ova odluka stupa na snagu na kraju sezone 2014/2015, odnosno 1. maja 2015", navodi se u pismu.

Košarkaški savez Hrvatske i srpski klubovi podržali su Jadransku ligu kako bi preko nje izborili učešće u Evroligi i Evrokupu, takmičenja priznatim od strane ULEB.

Sa druge strane podršku FIBA dao je Košarkaški savez Slovenije, dok je najveći slovenački klub Olimpija iz Ljubljana izneo drugačiji stav i najavio ostanak u ABA ligi.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nemanja

10.03.2015 19:12

Da odluka stupa na 1 april, nebi ni komentarisao ovako sve je sad jasno

ODGOVORITE