Foča: Izgorio rafting motel "Hum"

Motel Rafting kampa "Hum" kod Foče potpuno je izgorio u požaru koji se dogodio jutros, a procjenjuje se da je šteta veća od 100.000 evra.

Republika Srpska 09.03.2015 | 16:30
Foča: Izgorio rafting motel "Hum"

Čuvar motela Goran Delić rekao je da je njega i kolegu, koji su spavali u objektu pored motela, probudio veliki plamen, te da su odmah pozvali vatrogasce i policiju, ali da se sve brzo odigralo i da nije bilo spasa dvoetažnom objektu, čija je ukupna površina oko 590 kvadratnih metara.

"Nisu mogli ništa, ipak je to drvo. Ne znamo kako je došlo do požara, imamo i pse, ali se nisu javljali", rekao je Delić i dodao da je "Hum" jedini rafting kamp koji je imao apartmane.

U prizemlju zidanog objekta, koji je bio obložen drvetom, nalazili su se restoran i kuhinja, a na spratu sobe sa kupatilima.
Do tridesetak kilometara udaljenog motela, vatrogascima je, uskim putem koji vodi prema Šćepan Polju, trebalo oko 45 minuta.

"Lokalizovali smo požar sa dvije cisterne, ali motelu nije bilo spasa", rekao je vatrogasac Miloš Čančar.

Policija je na mjestu požara, a vještak bi u toku dana trebalo da obavi uviđaj.

Poslovođa Rafting kampa "Hum" Vladimir Muminović kaže da je objekat, koji je dugačak 21, a širok 14 metara, sagrađen prije dvije godine, te da je većina električnih uređaja bila isključena, još od završetka rafting sezone.

"Od električnih potrošača, radili su frižider, zamrzivač i internet. Da li je od toga ili je ljudski faktor, vidjećemo, čekamo vještaka", rekao je Muminović i dodao da je šteta veća od 100.000 evra.

Kamp "Hum" nalazi se kilometar i po nizvodno od ušća rijeke Pive u Taru i mjesta gdje počinje Drina. Vlasništvo je beogradskog ljerkara Dejana Milutinovića, koji tu posjeduje i bungalove.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ilinka ili

09.03.2015 16:13

Ili im se neko zamjerio pa zapalio ili elektroinstalacije loše ili gazda zapalio da naplati od osiguranja; četvrto ili nema da može.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.03.2015 12:37

Nije gazda zapalio jer je zvao čovjeka koji treba da mu dovodi goste i od njega je tek saznao. Isto tako ne znam sa kim bi se mogao zavaditi. Nije on taj tip čovjeka.