Priznao učešće u ubistvu Njemcova

Optuženi Zaur Dadajev priznao je istražiteljima da je učestvovao u ubistvu ruskog opozicionara Borisa Njemcova, saopštila je sudija Natalija Mušnikova, koja mu je odredila pritvor do 28. aprila.

Svijet 08.03.2015 | 15:23
Priznao učešće u ubistvu Njemcova

"Prikupljeni dokazi i Dadajevo priznanje potvrđuju njegovo učešće u izvršenju ovog krivičnog djela", izjavila je Mušnikova.

Aznor Gubašev, drugi optuženi, izjasnio se da nije kriv, kao i osumnjičeni Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bahajev i Šaguid Gubašev, prenosi agencija TASS.

Prethodno je portparol Okružnog suda u Moskvi Ana Fadejeva saopštila da je ukupno pet osoba osumnjičeno za ubistvo ruskog opozicionara, ali da trojica još nisu optužena već se i dalje vode kao osumnjičeni.

Sva petorica su porijeklom iz Čečenije.

Ruski mediji ranije su objavili da je Zaur Dadajev bio je pripadnik policijske jedinice u ruskoj republici Čečeniji.

"Dadajev je proveo deset godina kao pripadnik bataljona čečenskog Ministarstva unutrašnjih poslova `Sjever`", izjavio je sekretar ingušetijskog Savjeta za bezbjednost Albert Barahajev.

Nije poznato da li je Dadajev i dalje član tog bataljona ili ga je napustio, navodi agencija Rojters.

Vlasti Čečenije, većinom muslimanske republike na južnoj granici Rusije, nisu zasad potvrdile tu informaciju.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ljubomir

08.03.2015 14:43

Ameri hoce da optuze Putina

ODGOVORITE
Name

Nedjeljko J

08.03.2015 15:35

Sta Ameri hoce ??? Sve da ga je Putin i naredio da se ukloni to je stvar Rusije!!!' Da li su Ameri polagali racune Rusiji kad su ubili Kenedya... Samo da bi izvrsili invaziju u Vijetnamu a sad treniraju svjetskog Poicajca. To je stvarno zalosno

ODGOVORITE
Name

aco

08.03.2015 15:42

Ko spominje amere.Provo trebas nauciti citati.