Kvitfjel: Rajheltu pretposljednji spust

Austrijski skijaš Hanes Rajhelt slavio je na pretposlednjem spustu sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u norveškom Kvitfjelu.

Ostali sportovi 07.03.2015 | 16:20
Kvitfjel: Rajheltu pretposljednji spust

Rajhelt je do četvrte pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. ukupno, došao u vremenu od 1:29.65 minuta.

Kanađanin Manuel Ozborn-Paradi bio je drugi, sa tri desetinke zaostatka, a njima dvojici se na podijumu pridružio Verner Hel iz Italije.

Italijan je bio prvi na stazi i odskijao je odlično, a kada su na red počeli da stižu rivali, svi su redom gubili vreme u odnosu na njega. Takav, ipak, slučaj nije bio sa Rajheltom, koji ga je nadmašio za 38 stotinki, da bi se Ozborn-Paradi umetnuo između.

Najbolju trojicu sledio je Francuz Giljermo Fajed, ispred Patrika Kinga iz Švajarske, Amerikanca Trevisa Ganonga i domaćeg skijaša Ćetila Jansruda. Među prvom desetoricom našli su se Austrijanac Georg Štrajtberger, Dominik Pariz iz Italije i još jedan austrijski skijaš Romed Bauman.

Austrijanac Marsel Hiršer vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.128 bodova, ispred Jansruda sa 976. Norvežanin je prvi u poretku spusta sa 505 bodova, a Rajhelt ima 20 manje.

Takmičenje u Kvitfjelu nastavlja se u nedelju superveleslalomom.

Komentari / 0

Ostavite komentar