I drugom Srbinu novi ugovor u Čelsiju!

Fudbalski klub Čelsi ponudio je kapitenu reprezentacije Srbije Branislavu Ivanoviću novi ugovor po kojem će dobijati 90.000 funti nedeljno.

Fudbal 08.03.2015 | 10:00
I drugom Srbinu novi ugovor u Čelsiju!

Defanzivcu ’Plavaca’ sadašnji ugovor ističe predstojećeg leta, a zbog godina mu je ponuđen samo jednogodišnji ugovor.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo još ranije je najavio da će igračima koji imaju preko 30 godina biti nuđeni samo jednogodišnji ugovor. Pored Ivanovića, isti slučaj je i sa Džonom Terijem.

Ivanović je već osam sezona na „Stamford bridžu“, a novi ugovor je praktično formalnost, pošto je srpski fudbaler odbio da menadžer pregovara sa klubom u njegovo ime, već će to učiniti sam.

U dosadašnjem delu sezone, Ivanović je postigao šest golova, ukljujučujući i jedini pogodak u duelu sa Liverpulom u polufinalu Liga kupa. Srpski fudbaler je prethodno bio junak trijumfa ’Plavaca’ u Ligi Evrope 2013. godine, a iako je defanzivac, bio je junak velikih pobeda svog tima od dolaska iz moskovske Lokomotive 2008. godine.

Koliko je Ivanović važan za Čelsi najbolje govori Murinjova izjava da je srpski fudbaler jedno od najvećih pojačanja ’Plavaca’ u istoriji kluba. Za srpskog fudbalera je čak rekao da je ’životinja sa velikim srcem’.

Pored Ivanovića, novi ugovor sa ’Plavcima’ će dobiti i Nemanja Matić, iako se u klub vratio tek pre godinu dana. Međutim, svojim igrama je zaslužio da mu klub ponudi novi, poboljšani ugovor, vredan skoro pet miliona funti po sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar