EL: Pobjede Unikahe i Olimpijakosa!

Košarkaši Olimpijakosa i Unikahe ostvarili su pobede u poslednjim mečevima 9. kola Top16 faze u Evroligi.

Košarka 06.03.2015 | 23:45
EL: Pobjede Unikahe i Olimpijakosa!

Olimpijakos je zadržao prvo mesto u F grupi pobedom nad Armanijem u Milanu rezultatom 83:74.

Sa druge strane, ekipa Đoana Plaze pobedila je u Malagi Anadolu Efes sa 93:90 i tako ostvarila drugu pobedu u drugoj fazi.

Olimpijakos je najveći deo posla u Milanu završio već u prvih 10 minuta kada je imao 10 poena viška (22:12). Armani je pokušavaso u nastavku da se vrati, ali iskusna ekipa iz Pireja je sačuvala prednost i ostvarila osmu pobedu u Top16 fazi.

Vasilis Spanulis ponovo je bio najbolji sa 14 poena i 8 asistencija, 14 poena ubacio je i Hanter, Printezis je dodao 13, a Danston 12. Kod domaćina, Đentile je imao 24, a Bruks 17 poena. Armani sada u F grupi ima skor 2-7 i praktično je bez šansi za prolaz dalje.

Na utakmici u Malagi viđena je mnogo veća drama. Domaćin je tokom cele utakmice vodio, ali Efes je dva minuta pre kraja poenima Ertela došao do prednosti.

U samom finišu je zakazao Šarić. Prvo je promašio dva slobodna bacanja, potom i polaganje, ali Efes je i pored toga imao odličnu šansu za produžetak najviše zahvaljujući sjajnom Ertelu. Plej Efesa pogodio je pet sekundi pre kraja trojku, ali 0,8 sekundi pre kraja trojku je na drugoj strani pogodio Tulson i tako je doneo trijumf domaćinu.

Rajan Tulson ej na kraju imao 25 poena, 15 je dodao Stefanosn, a 13 Kuzminskas. U ekipi Dušana Ivkovića ubedljivo najbolji bio je Ertel sa 23 poena i po 5 skokova i asistencija, 14 je dodao Krstić uz 9 skokova, a po 10 Šarić i Korkmaz.

Komentari / 0

Ostavite komentar