Grci će igrati fudbal pred praznim tribinama zbog huligana!

Ministarstvo sporta rešilo za zavede red u grčkom fudbalu i prvo će udariti na klubove koji su do sada žmurili na jedno oko pred huliganskim pirovima svojih pristalica.

Fudbal 07.03.2015 | 08:20
Grci će igrati fudbal pred praznim tribinama zbog huligana!

Fudbalsko prvenstvo Grčke se nastavlja narednog vikenda, ali tako što će sve utakmice biti odigrane bez prisustva publike, pred praznim tribinama!

Šampionat Grčke je prekinut prethodne nedelje kada je grčka Vlada donela odluku da se liga suspenduje do daljnjeg zbog huliganskog pira navijača najvećih klubova Olimpijakosa i Panatinakosa. Ministar sporta Stavros Kontonis je danas saopštio da se prvenstvo nastavlja. Ali, pred praznim tribinama!

To je saopštio sat vremena pošto su predstavnici FS Grčke i Super lige saopštili posle zajedničkog sastanka da od dogovora nema ništa i da se ne zna termin nastavka lige. U prevodu Vlada je odlučila da uzme stvari u svoje ruke, neće više mnogo pitati fudbalske členike i obračunaće se sa huliganima, ali i klubovima i funkcionerima koji su do sada žmurili na jedno oko pred izgrednicima.

Ministarstvo sporta je donelo odluku da u budućnosti drakonskim kaznama sankcioniše sve klubove čiji navijači budu imali huliganske ispade. Svaki neredi na tribinama ili ulazak navijača u teren će biti kažnjeni suspnezijom stadiona i igranjem pred praznim tribinama, ali i novčanim kaznama i oduzimanje bodova što znači da će klubovi morati da počiste u svojem dvorištu i obračunaju se sa svojim huliganima. To je verovatno posledica i huliganskog ponašanja predstavnika dva najveća kluba koji su se potukli na nedavnom sastanku i pokazali nedostatak volje da se suprostave huliganima.

U tu svrhu će naredne sezone karte biti izdavane elektronskim putem kako bi se dobila jasna evidencija posetilaca na stadionima i potencijalnih izgrednika. Zbog toga je odlučeno da se sledeće kolo igra bez prisustva publike na svim stadionima, što je jasna poruka da je Vlada Grčke ozbiljna u nameri da zavede red u tamošnjem fudbalu. Ovo je čak treći put u sezoni da će kompletno kolo Super lige biti odigrano bez prisustva publike. Prvi put se to desilo u septembru posle ubistva jednog navijača, a drugi put u novembru kada je jedan fudbalski funkcioner završio u bolnici posle napada huligana.

Komentari / 0

Ostavite komentar