Koje boje kose su u trendu ove godine?

Iako je ombre kao način bojenja kose na kraju svoje popularnosti, nije moguće da tako često korišćen stil samo dođe i prođe, a da ne ostavi nekog traga i na naredne modne trendove u farbanju kose.

Moda i ljepota 05.03.2015 | 09:00
Koje boje kose su u trendu ove godine?

Tako danas frizure u trendu imaju tamnije izrastke čak i kada ne govorimo o pramenovima već i o bojenju kose pa i kada je jednobojno farbanje kose tema. Uticaj 60-ih je takođe vidjliv u farbanju kose-veliki broj plavih kosa sa izraženom tendencijom prirodnih boja i slobodnih tehnika koje pokušavaju da daju što ležerniji i priridniji izgled.

Boje koje se pored plavih tonova u farbanju kose ističu su bež boje peska i kišnih mantila (nekada davno tako popularnih), duboki braon tonovi sa izraženim sjajem kao i nežno bakarni i bakarno plavi tonovi. Moderna farbanje kose se rade mahom sa više nijansi boja što obogaćuje izgled kose i naglašava način na koji je kosa oblikovana i stilozovana.

Pramenovi na kosi koja je u trendu ne mogu striktno da se odvoje od farbanja kose, pa je danas teško precizno reći koja tehnika se može nazvati pramenovima, a koja fabanje kose. Ovo pre svega zato što se pramenovi rade mahom slobodnim stilom, bez korišćenja kapa i folija, a sve u cilju dobijanja što mekšeg i prirodnijeg rezultata. Plavi pramenovi na svetlim podlogama kose koji su najsličnijij dečijim pramenovima su trend koji se izdvaja kao najinteresantiniji, kao i crveni i bakarni pramenovi koji diskretno pojačavaju dubokom bojom ofarbane kose.

Sjajna kosa pre svega, pramenovi koji imaju izražene tonove i koji takođe imaju jak sjaj kao i negovana kosa kao podloga za boju su glavne karakteristike boje za kosu koja je u trendu.

Izvor: Super žena

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lajkovačka

05.03.2015 08:36

Ovaj tekst ubio se za našeg predsjednika neka izabere boju u trendu...stvarno je ofirno kad zaboravi ofarbati kosu pa izgleda onako...

ODGOVORITE
Name

d

05.03.2015 13:23

TAKO JE!!!!!!!!!!