KSS predstavio ''američku Srpkinju''!

Nikol Pejdž, novi adut srpske košarkaške reprezentacije, predstavila se srpskoj javnosti. "Veliki sam radnik i borac", poručuje.

Košarka 03.03.2015 | 19:20
KSS predstavio ''američku Srpkinju''!

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž poručila je da je uzbuđena što će imati priliku da zaigra za reprezentaciju Srbije!

Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara i nastupa za francuski Basket Landesa. Dobijanjem srpskog državljanstva stekla je pravo da postane prva strana igračica u istoriji reprezentacije Srbije.

"Kada sam stupila u kontakt sa selektorom Marinom Maljković u vezi nastupa za selekciju Srbije bila sam uzbuđena jer se naše vizije košarke poklapaju. Veliki sam radnik i borac, a to je ono što Marina traži od svojih igrača. Srpska i američka košarka su veoma slične i to mi je pomoglo da se opredelim za Srbiju. Želim da se zahvalim predsedniku Đilasu, Marini, ali i celom srpskom narodu što ću imati priliku da igram na visokom nivou i pred sjajnim navijačima", rekla je Pejdž na promociji u Kući košarke.

Ona je dodala da nije imala ponude drugih reprezentacija, ali i da nije razmišljala da igra za drugu državu.

"Počela sam karijeru na koledžu Nebraska, gde je igralo nekoliko Srpkinja i one su uvek pričale kako im nedostaje zemlja. Zaigrala sam u WNBA 2008. godine, dok sam internacionalnu karijeru počela u bugarskom Dunavu. Imala sam priliku da igram protiv Zvezde u Beogradu, bila je to kratka poseta, ali vežu me lepe uspomene", navela je Pejdž.

Pejdž je rekla da je prošle godine imala priliku da igra i pobedi Lion, koji sa klupe predvodi Marina Maljković.

"Svideo mi se njeno shvatanje košarke i način vođenja ekipe. To me je nateralo da pratim reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj i moram da priznam da nisam bila iznenađenja dobrim igrama, posebno protiv SAD", poručila je Pejdž, koja je nastupala i za izraelski Jerusalim, mađarski Zalegeržeg i još nekoliko francuskih klubova.

Selektor Srbije Marina Maljković otkrila da je Pejdž bila igračica koja joj je najviše muka zadavala u francuskom šampionatu.

"Ona je dobra košarkašica, sa velikim iskustvom i igra na poziciji krila, na kojoj Srbija nema adekvatno rešenje. Izuzetno sam srećna jer je ona ličnost koja se uklapa u stil igre reprezentacije Srbije", rekla je Maljković.

Maljković se zahvalila Košarkaškom savezu Srbije i svim institucijama koji su omogućili da Pejdž dobije srpski pasoš.

"Pokazali smo kada je nacionalni interes u pitanju da sve može brzo da se reši. Hvala Đilasu, potvrdio je da je najoriginalni predsednik Saveza u Srbiji i podržavam njegovu odluku jer za sve postoji prvi put", poručila je Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u junu će nastupiti na šampionatu Evrope u Mađarskoj. Rivali u C grupi su Hrvatska, Letonija, Rusija i Velika Britanija.

Komentari / 0

Ostavite komentar