Srbija neće u NATO

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić saglasni su da je Individualni akcioni plan parnerstva /IPAP/ između Srbije i NATO najviši stepen partnerske saradnje, ali bez namjere da Srbija postane članica NATO.

Srbija 03.03.2015 | 10:23
Srbija neće u NATO

Dačić je za današnji "Blic" rekao da IPAP ne znači članstvo, ali jeste podizanje dijaloga i saradnje na viši nivo, te da je donošenje tog plana važno zbog ukupne pozicije Srbije u svijetu.

"Ali, nema promene našeg stava o ulasku u NATO, niti je ovim planom na bilo koji način narušena neutralnost /Srbije/", rekao je Dačić, koji će 18. marta zajedno sa Gašićem u Briselu imati sastanak sa predstavnicima svih 28 zemalja članica NATO.

On je naveo da je potrebna saradnja Srbije sa NATO, jer u briselskom sporazumu upravo Alijansa daje garancije da nikakve oružane snage Albanaca ne mogu da dođu na sjever Kosova.

Gašić je ocijenio da ovakva saradnja sa NATO neće loše uticati na odnose sa Rusijom, navodeći da je postojeća Komisija Rusija-NATO u rangu sa IPAP.

IPAP se bavi reformama u svim sferama društva i njihovim usklađivanjem sa standardima EU.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Julio

03.03.2015 09:34

Ha,ha koja vijest . Srbija nece u NATO ,ha,ha

ODGOVORITE
Name

General Ratko

03.03.2015 09:50

Prijatelju moj vi ste već u NATO-u,i svuda oko vas je NATO vojska po cijeloj Srbiji zato bolje nekada ćutati ."On je naveo da je potrebna saradnja Srbije sa NATO, jer u briselskom sporazumu upravo Alijansa daje garancije da nikakve oružane snage Albanaca ne mogu da dođu na sjever Kosova", baš vala oni im prave vojsku i državu a ovamo će da brane interese Srba i Srbiji blago nama sa našim političarima .

ODGOVORITE
Name

FRANCUZ

03.03.2015 15:07

Ni Ukrajina nije u Nato ... (ne pusim doktore !!) samo 3 na dan hahaah

ODGOVORITE