ABA: Partizan preko Budućnosti ''lovi'' 2. mjesto!

Porazom Cedevite, a pobedom nad Crvenom zvezdom, Partizan je napredovao do trećeg mesta u ABA ligi, a u poslednja tri može i do druge pozicije.

Košarka 03.03.2015 | 16:20
ABA: Partizan preko Budućnosti ''lovi'' 2. mjesto!

Osim što bi izbegao lidera takmičenja Zvezdu, srpski šampion bi u tom slučaju imao i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Crno-beli imaju pobedu manje od trenutno drugoplasirane Budućnosti, uz poraz od 11 razlike u Pioniru, ali gostuju Podgoričanima u poslednjem kolu.

Veliku ulogu igraće i Cedevita, koje kolo pre kraja dočekuje Crnogorce. Što se tiče borbe sa Hrvatima, Partizan ima trijumf više, ali slabiji međusobni učinak.

Partizan do drugog mesta vode tri pobede u poslednja tri kola, ali mora da slavi +12 u Podgorici, a lakši put bi obezbedio trijumf Cedevite nad crnogorskim timom.

"Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi. Pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način", rekao je Duško Vujošević posle pobede u derbiju.

Zvezda je ranije obezbedila mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, dok samo Union Olimpija ima minimalne šanse da ugrozi Cededevitu u borbi za četvrto mesto, jer ima bolji međusobni skor, ali Zagrepčani moraju da izgube bar dva meča.

ABA liga, poslednja tri kola:

24. kolo (7/8/9. mart):
Mega Leks – Partizan
Budućnost – Krka
Zadar – Cedevita

25. kolo (14/15. mart):
Partizan – Zadar
Cedevita – Budućnost

26. kolo (21/22/23. mart):
Budućnost – Partizan
Solnok – Cedevita

Tabela:
2. Budućnost 17-6
3. Partizan 16-7
4. Cedevita 15-8

Komentari / 0

Ostavite komentar