Parmi isključili struju! Kriza sve veća!

Kapiten Parme Aleksandro Lukareli rekao je da tom fudbalskom klubu niko nije želeo da pomogne i da se on i njegovi saigrači sada ne bore samo za Parmu, već za fudbal u celini.

Fudbal 03.03.2015 | 11:20
Parmi isključili struju! Kriza sve veća!

"Tražili smo od institucija da nas neko zaštiti i niko, ponavljam niko, osim udruženja igrača i trenera, nije obraćao pažnju na nas i na klub. Mi se ne borimo samo za Parmu, borimo se za fudbal, kako bismo osigurali da se ovo nikad više ne ponovi", rekao je Lukareli.

Taj italijanski klub je na ivici bankrota sa prijavljenim dugom od 198 miliona evra, poslednji udarac je gašenje struje na stadionu "Enio Tardini" zbog neplaćenog duga, a klub je zbog teške situacije otkazao prošlonedeljni meč protiv Udinezea.

Parma je za nedeljnu utakmicu protiv Đenove našla sponzora koji će platiti troškove gostovanja, ali su igrači poslednjeg tima na tabeli Serije A odlučili da bojkotuju utakmicu u znak protesta.

Sve utakmice 25. kola Serije A počeće sa 15 minuta zakašnjenja u znak solidarnosti s Parmom.

"Parma je u ovakvoj situacije jer je to neko dozvolio... Mi svakako nismo u stanju da radimo svoj posao. Imamo podršku svih igrača Serije A, a neki klubovi su bili spremni i da ne igraju u znak protesta", dodao je kapiten Parme.

Navijači Parme su pokušali da fizički napadnu predsednika Đanpjetra Manentija, ali je Lukareli istakao da su problemi u klubu počeli mnogo pre njega.

"On nije kriv za ovu situaciju, ali jesmo očekivali i nadali se nekim konkretnim akcijama od njega", naveo je Lukareli.

Komentari / 0

Ostavite komentar