Sjajne upotrebe kore od banane!

Ako želite da maksimalno iskoristite sve blagodeti banane, ne bacajte koru već je upotrebite na 5 neverovatnih načina.

Moda i ljepota 27.02.2015 | 19:40
Sjajne upotrebe kore od banane!

Banana je voće koje je prepuno vitamina i minerala, brzo će da vas zasiti i, što je najvažnije, vrlo je ukusno. Ali, ako želite da maksimalno iskoristite sve blagodeti banane, ne bacajte koru već je upotrebite na 5 neverovatnih načina.

1. Protiv virusnih bradavica - Komadić kore od banane stavite na bradavicu, pa ga oblepite lepljivom trakom ili flasterom i ostavite preko noći. Ujutru skinite povez. Svako veče ponavljajte postupak dok se bradavica ne osuši.

2. Protiv uboda i iritacija na koži - Protrljajte mesto uboda unutrašnjim delom kore od banane i svrab i peckanje će vrlo brzo da nestane.

3. Protiv akni - Unutrašnjom stranom kore od banane trljajte upaljeno mesto na koži nekoliko minuta, odnosno dok banana ne postane smeđa.

4. Protiv hemoroida - Unutrašnjom stranom kore od banane namažite zahvaćeno mesto, pa ostavite preko noći. Postupak ponavljajte dok simptomi potpuno ne nestanu.

5. Protiv bora - Unutrašnjom stranom kore od banane namažite područje oko očiju. Banana hrani, zateže kožu i čini je mekom, a pomaže i kod smanjenja sitnih bora.

Izvor: Kurir Stil

Komentari / 0

Ostavite komentar