Krivosuđe BiH

Azra Miletić, sudija Apelacionog suda BiH, uhapšena je po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnji da je uzela mito od bivšeg komesara kantonalnog MUP-a, osuđenog na 11 godina za organizovani kriminal itd.

Bosna i Hercegovina 26.02.2015 | 12:07
Krivosuđe BiH

Azru Miletić sam dobro upoznao. Dobar dio moje knjige NEPRAVDA posvećen je njoj i njoj sličnima u pravosuđu ili bolje reći krivosuđu BiH. U mom slučaju, mito je vjerovatno primila od SDP-u bliskog tajkuna, koji se zarekao da će mi Sud BiH slomiti kičmu (svi bi izgleda trebali biti beskičmenjaci kakvi su i sami). Njena presuda pala je na Ustavnom sudu BiH, zbog očiglednih povreda mojih ljudskih prava u cijeloj farsi od tog slučaja kada su mi sudili zbog pravnog mišljenja, što je samo po sebi nonsens.

Azra Miletić nije ništa radila bez dogovora sa svojom šeficom Meddžidom Kreso, koja je, u mom slučaju bila i tužilac, a zatim i predsjednica suda. Posebno su mi u sjećanju ostali njihovi slavodobitni i podli osmjesi u sudnici. Mislile su da im niko ne može ništa. I u tome uživale preko mjere. Očigledno izgubile sve kompase, ostale bez trunke sudijske etike, morala i časti. I stalno napredovale u službi. Azra Miletić je (ovo je više za rubriku vjerovali ili ne) obučavala druge sudije. Pretpostavljam da je predmet obuke bio kako uzeti mito, a da te ne uhvate. Ili kako se obračunati sa nepodobnima po nalogu odozgo. Ne sumnjam ni da ima puno odličnih učenika Azre Miletić u krivosuđu BiH. Ipak, vjerujem da ima i poštenih i dobrih sudija. Njihovo vrijeme će doći kada odu, ili, bolje reći, padnu ovi poput nje. Nisam zlurad, ali radujem se tome. I Azra mi je jutros uljepšala ovo kišno jutro.

Ostaje da se vidi šta će Meddžida preduzeti da zaštiti svoju dugogodišnju saradnicu i prijateljicu. Pomno ću je pratiti.

TihomirGligoricBlog

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Core

26.02.2015 11:21

Hvala Tihomire, malo si nam razjasnio neke stvari u vezi ovih dama što su se dočepale unosnih mjesta u krivosudju.

ODGOVORITE
Name

Okruzni Bl

26.02.2015 11:29

TIHOMIRE IMAS LI STA VEZANO ZA OLGU MALESEVIC JER SKUPLJAMO NJEN KRIMI RAD DA NAPRAVIMO ALBUM KRIMINALA U SUDSTVU SA OLGICOM NA CELU

ODGOVORITE
Name

lajkovačka

26.02.2015 11:44

Apelacije pred ustavnim sudom bih čekaju i kisele se po ladicama i 5 godina, pa onda odbace...evo nedavno gledam na njihovom sajtu predmeti iz 2011.Toliko o sudjenju u RAZUMNOM roku...razumno bi bilo rastjerati bagru najviše bolovanja u državnim institucijama.Ko to kontroliše

ODGOVORITE
Name

SAŠA

26.02.2015 11:44

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

Džeri

26.02.2015 11:49

Siva eminencija kriminala i korupcije u pravosuđu R.S. je bivši Ministar nepravde Džerald S. Sve drži "pod kontrolom" uz pomoć tužilaca kao što je Zorica T. i drugi. ŽALOSNO ZA SVE POŠTENE GRAĐANE REPUBLIKE SRPSKE!

ODGOVORITE
Name

Karabaja

26.02.2015 11:59

Ništa od ovog neće biti. Po ustaljenom principu sad će da se angažuje Politika da žaštiti rad dokazanog sudije. Čitava politička garnitura ima da se stavi u funkciju zaštite kriminala u pravosuđu. Takvo pravosuđe njima treba. Netreba njima pošten i častan sudija nego lopov. Ima da potegnu i nacionalni i vitalni interes ali sudija mora spašen bti. Ova sudija će sad vrtoglavo da napreduje u službi. Ima predsjednik suda da postane ili bar Ministar Pravde.

ODGOVORITE
Name

vaga

26.02.2015 12:11

Kakva je sudija Slijepčević Ljiljana, osnovni sud Banjaluka?

ODGOVORITE
Name

stojko

26.02.2015 12:45

Ko' bomba.

ODGOVORITE
Name

SRBAC

26.02.2015 12:46

ČINJENICA JE DA DODIKOV IGRAČ SELMAN POKRIVA MNOGO TOGA PA I STEČAJNE SUDIJE I STEČAJNU MAFIJU ,KOVAČEVIĆ, MIRJANA GOLIĆ ,I DRUGI NA ČELU SA SAVOM ŠEVALJEVIĆOM.

ODGOVORITE
Name

Victor

26.02.2015 19:03

Sačekajte malo sa zaključcima prije vremena.Možda je sudija imala svoje mišljenje u predmetima ratnih zločina.Ako je tako teško je bilo ukloniti zbog sudijskog stava...pa onda slijedi namjštaljka.Treba joj zaviriti u te predmete.Politika je to,brale moj.

Name

VRS RVI

26.02.2015 19:17

Nije podjelila sa ostalima pa su je smotali. Ovi naši su se dobro nakrali pa je valjda potrebno više novca da se podmite. Uostalom nije tajna da je svako izgubio ko je imao spor državom bez obzira da li je u pravu.

ODGOVORITE