Krijenje Noleta i Bekera na njemačkom jeziku!

Najbolji teniser na svetu otkrio je u kojim situacijama razgovara sa trenerom na nemačkom jeziku.

Tenis 25.02.2015 | 22:40
Krijenje Noleta i Bekera na njemačkom jeziku!

Odnos Novaka Đokovića i njegovog trenera Borisa Bekera privlači veliku pažnju još kraja 2013, kada su je uspostavili.

Noletu se nedavno omaklo da je Nemac zaslužan za "njegov bolji seks", a o svom treneru govorio je i u utorak uveče, u razgovoru za TV Sport klub.

"Bilo nam je potrebno vreme da bismo se razumeli na svim poljima, iako imamo slične karijere u pogledu pojedinačnih rezultata, pa i rezultata u Dejvis kup. Pored toga, i on je postao prvi put otac sa 27 godina, tako da potpuno razume izazove, prepreke i okolnosti kroz koje moram da prolazim", rekao je Đoković.

Najbolji teniser na svetu, ipak, pamti i period kada nisu funkcionisali tako dobro.

"Na početku je bilo potrebno vreme, naročito na početku saradnje. On je legenda i kada neko ostvari rezultate kao on u vreme igračke karijere i kada potom pokuša da se ostvari kao trener igrača u vrhu, onda se sreće i sa izvesnom razlikom u odnosu", objasnio je Đoković, pa precizirao na šta misli:

"Između njegove nekadašnje, igračke uloge, i sadašnje, trenerske, postoji izvesna razlika. Njegov pristup trenerskom životu sada mora da bude podređen mojim potrebama. Od početka smo imali iskren odnos, iako je bilo malo nerazumevanja, ali smo se uhodali i on se jako dobro slaže sa Marjanom, što je jako važno, jer je on meni više od trenera".

Pored toga što je Nole još jednom otkrio da Beker uči srpski, objasnio je i kada razgovaraju na nemačkom jeziku.

"Boris polako ulazi u štos sa našim jezikom. Ima zavidno osnovno znanje srpskog jezika, samo dobre reči, iako svi kažu da stranac prvo nauči naše psovke. Mi se tog običaja i pravila ne pridržavamo, mada zna da mu se omakne neka psovka. Sve su to reči kao 'Idemo', 'Ajde', 'Dobar dan', 'Dobro jutro', 'Idemo'. Na nemačkom jeziku pričamo kada ne želimo da nas niko ne razume u svlačionici, kada kujemo planove za protivnika...".

Novak je trenutno u Dubaiju, gde je počeo napad na petu titulu tamošnjeg turnira Serije 500. U utorak je pobedio Vaseka Pospišila, u dva seta (6:4, 6:4).

Komentari / 0

Ostavite komentar