Švajcarski Alpi postaju crna tačka za planinare

Troje skijaša iz Italije je poginulo, a dvoje je povređeno, u snežnoj lavini u švajcarskim Alpima.

Svijet 22.02.2015 | 14:00
Švajcarski Alpi postaju crna tačka za planinare

"Skijaše je zatrpala lavina u blizini prolaza St. Bernard, na granici između Švajcarske i Italije", rekao je portparol policije Žan-Mari Borne.

Jedan od preživelih smešten je u bolnicu, dok je još jedna osoba samo lakše povređena, preneo je AP. Švajcarske vlasti upozorile su na znatnu opasnost od lavina u južnom delu zemlje, gde se nesreća dogodila.

Jedanaest ljudi je poginulo u skijaškim nesrećama proteklih mesec dana na švajcarskim Alpima, uprkos više upozorenja na lavine. Lavina koja je pokrenuta u subotu pogodila je grupu od devet skijaša, koji su skijali van označene staze na planini Piz Vilan, od kojih je petoro poginulo.

U lavini u oblasti Bernese Oberland istog dana, poginula su i dvojica Švajcaraca - 31-godišnji skijaš i 28-godišnji snouborder. U mestu Vildhaus, u blizini granice sa Austrijom, poginuo je 26-godišnji skijaš, koji je skijajući van staze izazvao pomeranje snega čija ga je silina gurnula niz liticu. Još tri skijaša poginula su u sličnim okolnostima 29. i 30. januara.

Izvor: Srbija Danas

Komentari / 0

Ostavite komentar