Nikolić: Scenario iz prethodnih sezona nažalost...

Trener Partizana pred meč sa Voždovcem uveren da će navijači umeti da odgovore na “ambijenta koji vlada oko kluba“.

Fudbal 20.02.2015 | 16:40
Nikolić: Scenario iz prethodnih sezona nažalost...

Slušajući upravu kluba Marko Nikolić živi i radi u utopiji. Ima najbolji tim u Superligi, kako je istaknuto posle poslednjeg Upravnog odbora - još jači od onog koji je jesenas stekao šest bodova prednosti nad Crvenom zvezdom. Realnost je nešto drugačija, pa se navijači pribojavaju borbe za titule bez napadačkog tandema Petar Škuletić – Danko Lazović, koji je u prvom delu sezone harao srpskim terenima. Sam Nikolić ne izgleda zadovoljno, pa na konkretno pitanje da prokomentariše ocenu najužeg rukovodstva da je ova ekipa crno-belih jača od one koja je iznela početak takmičenja odmahuje glavom, iako ne upire prstom u "krivce".
"Preskočio bih odgovor na to pitanje. Mogu samo da kažem da su Škuletić i Lazović imali nemerljiv doprinos na rezultate i stabilizaciju klupske kase. Njihovi odlasci su izazvali velike promene u timu, ali sam ubeđen da imamo kvalitetne zamene", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare pred okršaj sa Voždovcem na startu prolećne sezone.
"Konačno se nastavlja borba za titulu prvaka, uželeli smo se takmičarskih utakmica. A siguran sam da se i Partizanova publika uželela nas, a pre svega našeg načina igre, jer smo jesenas predstavljali ovaj klub na moralan i dostojanstven način. Siguran sam u podršku sa tribina. Posebno zbog toga što je utakmica prvog kola koje su po običaju teške i kad uloga favorita praktično ne važi. Treba probiti led".

Jedna od ovih pomenutih zamena jeste i Ivan Šaponjić na čija 17-godišnja pleća je sasvim nenadano stavljen ogroman pritisak po odlasku Škuletića, Lazovića, pa i Ismaila Beka Fofane. Mladi centarfor sigurno će biti jedna od glavnih tema kada lopte krene. Bio je i na pripremama u Turskoj. Posle prve kontrolne utakmice Nikolić mu je zamerio na sebičluku?
"To su bile dečije bolesti, a kad je dete bolesno onda mu date vakcinu pa se bolest preleži i ide se dalje. Ne bojim se kako će novonastala situacija da se odrazi na Šaponjića, jer je on ogroman potencijal i sve ovo što mu se događa s jedne strane jeste posledica okolnosti što smo ostali bez dvojice standardnih napadača, ali sa druge i njegovog predanog rada posle treninga".

Nikolić inače neće moći da predvodi ekipu sa klupe pošto je zbog zbivanja na gostovanju u Novom Pazaru suspendovan za prva tri kola prolećnog dela sezone. Na klupi će ga menjati Zvonko Varga, pomoćnik u koga Nikolić- kako sam kaže - ima ogromno poverenje, i čovek koji je već vodio Partizan do pobede kada je njegov šef bio suspendovan za utakmicu sa Donjim Sremom, pa i koju godinu ranije kada je dirigentska palica bila u rukama Vladimira Vermezovića.
"Neka zadrži taj stoprocentan učinak u ova tri kola. Neću se buniti", kaže Nikolić, koji će utakmicu gledati iz jedne od loža.

Sa kaznom Fudbalskog saveza Srbije se pomirio, iako mu i dalje nije jasno zašto je Komisija za žalbe odbila njegov prigovor.
"Potpuno je van logike obraloženje tih kazni, jer jedno isključuje drugo. Navodno nema olakšavajućih okolnosti za trenera, a onda se u obrazloženju kazne za Novi Pazar kaže da se klub sankcioniše zbog napada njegovih navijača na protivničkog trenera?! Ponavlja se scenario iz prethodnih godina kada su u pitanju neke stvari", ističe Nikolić, iako ne detaljiše previše o tome na šta misli.

Tajnovit ostaje i kada komentariše samu utakmicu sa Voždovcem, dobrom ekipom sa "neprijatnim napadačima poput Obiore Odite i Predraga Sikimića". Tačnije kada govori o podršci sa tribina. Kao da sluti da se nešto sprema?
"Ne bih voleo da, kao u avgustu u prvom kolu, bude traumatično i da čekamo 90. minut da stignemo do bodova, ali ako treba onda u redu. Ali sam siguran i osećam to da će zbog ambijenta koji vlada oko kluba sutra publika doći i biti na našoj strani... A borba za titulu trajaće dugo. Pritom ne mislim samo na našeg najvećeg rivala kome bežimo šest koraka, već i na Vojvodinu i Čukarički koji su dobro organizovani timovi, pa će biti i dosta derbi utakmica", zaključio je Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar