Direktori 14 godina, dobili novi mandat

Direktor Banskog dvora Kulturnog centra Milorad Petrić i naredne četiri godine obavljaće ovu dužnost. Tako je na sjednici održanoj u utorak odlučila Skupština grada povjerivši mu i četvrti mandat.

Republika Srpska 19.02.2015 | 15:10
Direktori 14 godina, dobili novi mandat

Funkciju direktora Javne ustanove Sportski centar “Borik” nastaviće da obavlja Manojla Zrnić.

Prema izvještaju nadležnih skupštinskih komisija, Zrnić je imao ubjedljivu bodovnu prednost u odnosu na svoje protivkandidate, dok je Petrić sakupio dva boda više od najbližeg protivkandidata, drugoplasiranog Mladena Matovića.

Petrić, koji je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), juče nije odgovarao na telefonske pozive Glas Srpske, a direktorsku fotelju u Banskom dvoru Kulturnom centru zauzeo je još 2001. godine.
Zrnić je Petrićev stranački kolega.

“Od kada se nalazim na čelu Sportskog centra “Borik” imamo pozitivno poslovanje. Proširili smo broj usluga te stavili sve kapacitete ove ustanove sportu, kulturi i obrazovanju na raspolaganje”, kazao je Zrnić.

On je dodao da je sportski centar pod njegovim rukovodstvom od 2001. do 2015. godine mnogo uznapredovao.

“Imali smo brojne investicije, od postavljanja dvije kuglane, sanacije svlačionica, mokrih čvorova, nove ventilacije i klimatizacije, razglasa pa do novih semafora i mnogo toga još… To je ovaj centar učinilo boljim i funkcionalnijim”, rekao je Zrnić.

Skupština grada je na zasjedanju održanom 17. februara donijela i odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora javnih ustanova Dom zdravlja Banjaluka i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok je konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad poništen.

Prema nezvaničnim informacijama, direktorska fotelja Doma zdravlja trebalo bi da pripadne kandidatu iz redova SNSD-a, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Socijalističkoj partiji (SP) a Centra za socijalni rad Demokratskom narodnom savezu (DNS), koji na ovo mjesto odavno predlaže svog člana Dalilu Bojić-Rold.

Iz Gradske uprave Banjaluka saopštili su da će naredne sedmice biti raspisani pomenuti konkursi.

Na prvom konkursu za izbor direktora Centra za socijalni rad Vera Sladojević je na rang-listi bila ocijenjena kao najbolji kandidat, ali u DNS-u nisu bili zadovoljni izborom, zbog čega su tražili poništenje konkursa.

Na drugom konkursu Dalila Bojić-Rold ocijenjena je kao najbolji kandidat, ali je dobila negativno mišljenje Komisije za izbor i imenovanja.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ŽIKA PD

19.02.2015 14:15

VIDITE KAKO VLAST RUŠI SAMU SEBE. VLAST JE ISKOČILA IZ SVIH KOLOSJEKA. PAZITE SE MNOGI ĆE NASTRADATI SAMO SE TE ŽRTVE NE BROJE.TO JE KOLATERALNA ŠTETA.KAD BAJA PALICOM MANE.

ODGOVORITE
Name

Opozicija

19.02.2015 14:24

Zrnic 2001? Kako od 2001? Pa sta je radio do tad , kad je 1991 bio direktor iste dvorane. Mozda je dvorana mijenjala ime ili preregistrovana ali on je tamo 25 godina !

ODGOVORITE
Name

momo

19.02.2015 15:08

Nije Zrnic direktor od 2001 a pogotovo od 91. On je direktor od 2004. I zato ja predlazem da se dvorana zove Manojla Zrnic,a kulturni centar Milorad Petric. Cudi me da skupstina nije donijela odluku da je to njihovo vlasnistvo. To se zove prokletstvo.

Name

Opozicija

19.02.2015 15:59

U pravu si. Onaj 91-e se prezivao Živkovic. Ja sam permutovao.

Name

Igor

19.02.2015 14:46

Ja zaista ne znam kada cemo shvatiti da zivimo u Knezevini. Imamo Kneza, njegove bliske saradnike koji obavljaju bitne funkcije i raju koja zivi za Knezove i vjerno im sluzi. Ne mogu da vjerujem da se u 21. vijeku ovo dogadja.

ODGOVORITE
Name

bn

19.02.2015 14:52

Dokle god se "tuku" da budu izabrani za direktore zna se da žele da kradu i ništa drugo.

ODGOVORITE
Name

Jerotije

19.02.2015 15:34

Prava bruka i sramota.Pa, nije ni čudno kada je u pitanju SNSD.Po četvrti put funkciju direktora Banskog dvora poklanjaju M. Petriću, a odbacuju izvrsnog muzičara, kompozitora, dirigenta, muzičkog pedagoga Mladena Matovića koji je svom gradu i Srpskoj donio mnogobrojne nagrade i priznanja. Vlastodršci stvarno nije stalo do pravih i kvalitetnih ljudi, već samo do uhljebljenja njima bliskih i poslušnih ljudi koji na poslu ne ostvaruju željene rezultate, a za to primaju odlićne plate i druge privilegije.Nažalost, to nije tako samo na lokalnom, već i na svim drugim niovima.

ODGOVORITE
Name

voda

19.02.2015 16:41

Pa Petric ne ispunjava uslove konkursa.Diplomirao na BLC prije par godina.Nema radnog iskustva u struci covjek.Ispitajte i trazite informacije i stav struke.Ali zato ko tonac ups.sef razglasa u danasnjem Zenitu ima i previse.Nema sta lijepo ga vidjeti.A ti s dva boda manje bolje bi ti bilo da si pustao muziku s razglasa ko ovaj strucnjak a ne hodao po bijelom svijetu prestavljao svoju Republiku i donosio zlatne medalje i komponovao nam Himnu.Zato kompozitore,univerzitetski radnice,autoru himne nam jedine i trajne, uhvatiti se ti miksete i kakvog Marshala.Samo pazi da ne rikne.

ODGOVORITE
Name

ggt

19.02.2015 16:52

Amerika je Amerika pa mandat predsednika traje maksimalno 8 god..I Regan je bio jedan od najboljih pa je mogao da vodi Ameriku 8 god i kapak..Pametnom dosta!!

ODGOVORITE
Name

Brko Mrki

30.01.2017 19:05

Manojla Zrnic,najveci lopov i lazov .Ima 3 kuce i nekoliko stanova,sve od investicija u dvorani Borik.Sve po isprobanom SNSD receptu,uzme izvodjaca,naduva cijene,lazira kolicine,izobecava svasta,na kraju strpa lovu u dzep i tako 15 godina.Sipa ce na kraju morati radi na njegovom slucaju.Imam dokaze!!!

ODGOVORITE